Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kenya Hükümeti Yeni Düşük Maliyetli Emlak Projesinde Blockchain Kullanacak

15 Ekim tarihinde yapılan duyuruya göre, Kenya hükümeti de kendi işlerinde blockchain kullanmaya başlayan taraflardan birisi haline geldi. Hükümet 500.000 üniteden oluşan ve TOKİ benzeri olan yeni emlak projesini yönetmek için blockchain teknolojisi kullanacak.

Düşük maliyetli emlak ve konut programını tanıtan Kenya hükümeti, 2022 yılına kadar tamı tamına 500.000 ev kurmayı planlıyor ve mortgage kredilerini ödeyemeyen kişiler için de 100.000 Kenya şilininden (992 dolar)daha düşük yardımlar da sağlayacak. Star isimli haber kaynağının aktardığına göre, 2016 yılında toplamda 2.48 Kenya vatandaşı işe girmiş olsa da, bunların sadece 77.000 tanesi ya da %3.1’i 100.000 Kenya şilini üzerinde para kazanabildi.

Blockchain teknolojisinin hükümet tarafından kullanım amacı ise adalet ve kesinlik. Kenya’nın projesinde kullanacağı blockchain platformu ekonomik yardımların ve evlerin adil bir şekilde dağıtılmasını sağlayıp, şeffaflığı da garanti altına alacak.

Hükümet yeni yaptığı emlak girişiminde blockchain kullanarak son günlerde adı yolsuzluk ile anılan yetkililere karşı tekrardan bir güven duygusu oluşturmak istiyor. Ulusal Gençlik Hizmetleri isimli skandalda 40 kamu ve 14 özel sektör yetkilisi projenin hesabından toplamda 78 milyon dolar hortumladıkları için tutuklanmıştı.

Emlak ve Şehir Gelişimi Genel Sekreteri Charles Hinga, konu hakkında şunları ifade etti:

”Kenya hak sahibi kişilerin hükümet fonu ile yapılan emlak projeleri ve binalarda oturabilmesini sağlamak için blockchain teknolojisi kullanacak.”

Proje Ulusal Emlak Fonu tarafından karşılanacak ve Kenya vatandaşları maaşlarının %1.5’ini her ay buraya aktarmak zorunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment