Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kıbrıs Maliye Bakanlığı, Kripto Paralar Hakkında Belge Yayınladı

Geçtiğimiz pazartesi günü resmi sitesinden bir makale yayınlayan Kıbrıs Maliye Bakanlığı, ülkedeki kripto para faaliyetleri ve hizmet sağlayıcıları (VASP’ler) ile ilgili kara para aklama risklerine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Bakanlık, yetkililerin kripto para piyasasını daha fazla araştırmaları ve kendilerini geliştirmeleri için “bu konuda kapsamlı eğitim” almaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, ülkedeki finans şirketlerinin kripto paralar için banka havalesi kuralına uymasını tavsiye etti ve ek olarak yetkililerin VASP’lere ait bilgileri koruması ve paylaşması gerektiğini söyledi.

Açıklamada: Kıbrıs’ın kripto para sektöründe deneyimli şirketler ve ülkeler ile işbirliği yapması gerektiği kaydedildi. Bakanlık, “Bu tür uluslararası işbirlikleri, Kıbrıs’ın kripto para sektöründe gelişmesi ve hızlanması için önemli bir yol olabilir” dedi.

Kripto para regülasyonları bakımından dünyanın en belirsiz ülkelerinden biri olduğu düşünülen Kıbrıs, bu yıl kripto ile ilgili regülasyonları benimsemeye başladı. Sektörle alakalı üst düzey bir anlayış sergilediklerini belirten Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CySEC)’in Eylül ayında paylaştığı raporda, Avrupa Birliği’nin başlatmış olduğu “Kara Para Aklamayı Önleme (AML) regülasyonlarının” Kıbrıs yasalarına dahil edileceği bildirildi. 

Reddit’teki bir habere göre, Kıbrıs Merkez Bankası’nın bu yıl Bitcoin (BTC) ile ilgili bazı işlemleri engellediği iddia ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!