Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kıdemli Analist: Dünya Devleri SEC Onayı ile 400 Milyon Dolarlık Bitcoin Alacak!

Kıdemli analist Tom Dunleavy, dünya devleri tarafından yapılan spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının onaylanması durumunda yaşanabileceklere dair tahminini paylaştı.

Analist Tom Dunleavy 5 Temmuz günü paylaştığı bir sosyal medya gönderisinde, spot Bitcoin ETF başvurularının kripto para piyasası üzerinde yaratabileceği yükselişe ve boğa sinyaline dair açıklamalarda bulundu.

Dunleavy, ETF’lerin piyasaya sürülmeden önce başlangıç sermayesinin olması şartı bulunduğunu belirterek dünyanın en büyük varlık yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 8 başvuru sahibinin spot Bitcoin alımı yapması gerekeceğini dile getirdi.

Dunleavy ayrıca aralarında BlackRock, VanEck, Bitwise ve Fidelity gibi devlerin bulunduğu sekiz başvurunun onaylanması durumunda şirketlerin sadece başlangıç aşaması için 200 ile 400 milyon dolar arasında varlığı kripto para piyasasına enjekte edebileceğini savundu.

ETF’ler piyasa sürüldükçe söz konusu miktarın artacağını belirtirken bu durumun kripto para piyasasında ciddi bir yükselişi tetikleyeceğini dile getirdi:

Hiçbir ETF, spot alım anlamına gelen başlangıç ​​sermayesi olmadan piyasaya çıkamaz. Bahse girerim ki bu 8 kurumun Bitcoin ETF’i onaylanırsa piyasaya 200 milyon dolar ile 400 milyon dolar arasında spot alım göreceğiz. Ürünler piyasaya sürüldükçe bu miktar fazlasıyla artacak. Mevcut varsayım, tüm ETF’lerin bir kerede onaylanacağıdır. Bu, kripto marketi anlamlı ve hızlı bir şekilde hareket ettirir.

Analistin bu tahminine karşılık dev şirketlerin olası bir spot Bitcoin ETF’inin onaylanmasına karşın çoktan harekete geçtiği ve Bitcoin toplamaya başladığı tahmin ediliyor. Bitcoin fiyatının bu yılın başından bu yana 16 bin dolar seviyelerinden 32 bin dolar seviyesine ulaşması da bu süreç içerisinde BTC toplanmış olabileceği ihtimallerini daha da mantıklı hale getiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!