Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kiğılı’dan Dünyada Bir İlk: Holografik NFT Defilesi

Türkiye’nin öncü erkek giyim markası Kiğılı, dünyanın ilk holografik NFT defilesini düzenleyerek bir ilke imza attı.

Kiğılı, dün akşam düzenlediği lansmanda “Yarın için bugünden” mottosuyla oluşturduğu ekolojik ve teknolojik ürünlerinin yer aldığı Tomorrow koleksiyonu ile birlikte Türkiye’nin giyilebilir ilk NFT parçalarını tanıttı.

Dünyanın ilk holografik NFT defilesiyle metaverse’teki NFT parçalarının ilk kez paylaşıldığı lansmana, Kiğılı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hilal Suerdem, Kiğılı CMO’su İlkay Keleş, dijital içerik üreticisi Bedirhan Soral’ın yanı sıra iş, sanat ve cemiyet hayatının önemli isimleri katılım gösterdi.

Dünyanın ilk holografik NFT defilesi Türkiye'de düzenlendi - İstanbul haber

Dünyada bir ilk olan holografik NFT defilesini gerçekleştirmekten dolayı çok gururlu olduklarını ifade eden Kiğılı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hilal Suerdem, konuşmasında;

Bu alanla ilgili çok farklı çalışmalarımız var. Tüketicilerimizi defilemizde çok farklı bir Kiğılı olarak karşıladık. Teknolojik bir marka olarak karşılarına çıktık. Teknolojiye bakışımızı, bugünden yarına nasıl gideceğimizi anlattık. Yarının imzalarını bugünden attık. Gelecek artık şimdiden ciddi anlamda planlanmalı ve uygulamaya konulmalı. Dünya çok hızlı gelişiyor. İletişim ve etkileşim dünyası çok hızlı. Pandemide iletişim, alışveriş ve bilgi paylaşımıyla ilgili çok önemli işler yapıldı. Bu da bize teknolojinin ne kadar önemli olduğunu ve teknolojiye ne kadar çok yatırım yapmamız gerektiğini gösterdi Dünya zaten bu yönde gidiyor. Biz de bu çarkın içinde olmalıyız.

ifadelerine yer verdi.

Bilişim Vadisi’nde yazılım şirketi: “Çok farklı yeniliklere, yazılımlara imza atıyoruz”

Suerdem, Bilişim Vadisi’nde Kiğılı dışında bir yazılım şirketi kurduklarını burada çok farklı yeniliklere, yazılımlara imza attıklarını söyledi.

Bu şirket tamamen yeni yazılımların, yeni ihtiyaçların ortaya çıkarılması ve bunların çözümlenmesiyle ilgili. Hem uluslararası hem de Türkiye’deki yeni yazılımcılarla işbirliği yapıyor ve yeni projeler çıkarıyoruz. Görsel işleme gibi çok ciddi projelerimiz var. Robotik cevaplama sistemlerini geliştiriyoruz. Bir insanın verebileceği çoğu cevapları yazılımlarımızla robotik sistemde hızlı bir şeklide verebileceğiz. Bu yazılımlar bize özgü olacak. Bu gelişmeler tüketicilerimizle olan iletişimimizi daha hızlı ve doğru bir şeklide yapmamamızı sağlayacak

“Metaverse dünyasından fizik dünyasına bir bağlantı”

Suerdem ayrıca NFT’nin hazır giyimde nasıl kullanılacağını anlattı.

NFT’lerle ilgili çıkan avatarlar farklı şekillerde giydirilerek insanlara farklı hayaller yaşatacak. Bu farklı hayalleri aslında kendileri fizik dünyalarında da deneyebilirler. NFT dünyasında bunun ruhunu da yaşayabilirler. Fakat öyle bir ortam oluşturmalarıyız ki NFT’de olan algı fizik dünyasında da yaşanılabilir olsun. Bizler de marka olarak tüketicilerimizin metaverse dünyasında yaşadıkları o ruh halini fiziki hayata taşımak için destek vereceğiz. Yani metaverse dünyasına girip, o evren içerisinde gezdikleri ve elde ettikleri kazanımlarını mağazalarımızda değerlendirme şansları olacak. Metaverse dünyasından fizik dünyasına bir bağlantı sağlamaya çalışacağız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!