Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kik CEO’su İddialı: 1 Dolarımız Kalmayana Kadar SEC İle Savaşacağız

Ünlü mesajlaşma uygulaması Kik’in kurucusu ve CEO’su Ted Livingston, yeni yaptığı bir açıklamasında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile sonuna kadar savaşmaya hazır olduğunu ilan etti. SEC ile Livingston’un arasındaki savaşın asıl nedeni ise firmanın kendi kripto para birimi Kin olarak biliniyor.

Kik, yaptığı ICO ile birlikte Kin token satışını gerçekleştirmiş olsa da, SEC bunun lisanssız menkul kıymet satışı olduğuna hükmetti ve dava hala devam etmekte.

”Devam etmemiz gerekiyor. Sona gelene kadar, bir dolarımız veya bir çalışanımız bile kalmayana kadar durum ne kadar zor olursa olsun ilerlemeye ve savaşmaya devam edeceğiz.”

Kik 100 milyon dolarlık ICO’sundan sonra menkul kıymet damgası yese de, Livingston bunların hizmet token’i olduğunu vurguladı ve buna ek olarak SEC’in bir Kanada merkezli şirket olan Kik’in üzerinde yetkisi olup olmadığını mahkemeye taşıdı. Kik bundan birkaç gün önce 100’e yakın çalışanını işten çıkardı ve uygulamanın kapatılacağı haberi duyuruldu.

CEO buna rağmen Kin’in, Kik olmasa bile yoluna devam edeceğini ve SEC ile olan savaştan galip çıkacaklarını vurguladı. SEC’in önümüzdeki günlerde Kin aleyhine yeni bir hamle daha yapacağı kulislerde konuşulmaya başlasa da, Kik CEO’su bu konuda iddialı gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment