Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kik Messenger, İki Blockchain Üzerinde Dağıtılacak Token Çıkarıyor

Popüler mesajlaşma uygulaması Kik, Kin tokenlerini hem Ethereum hem de Stellar blockchainleri üzerinde dağıtmayı planladığını duyurdu ve bu durum, Kin’i çift yönlü ağ desteğine sahip ilk kripto paralardan biri haline getirecek.

Kik geliştiricisi Gadi Srebnik Çarşamba günü bir blog gönderisinde yaptığı açıklamada, şirketin geçen yılki ICO’dan 98 milyon dolar topladığını ve ekosistemdeki akışkanlığı ve verimliliği arttırmak için, kripto para birimini birden fazla blokchain üzerinde nasıl dağıtacağını açıkladı.

Şimdiye kadar Kin, Ethereum blockchaininde ERC20 tokeni olarak çalışıyordu. Ağın tıkanıklığa yatkınlığı nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını belirten Kik, geçtiğimiz yıl, tokenlerini birleşmiş fikir birliği modeliyle daha hızlı ve daha ucuz ödemelere olanak sağlayan Stellar’a aktarılacağını söyledi.

Bununla birlikte, Stellar Ethereum kadar akışkan değil dolayısıyla blockchainin değiştirilmesi dezavantajları da yanında getiriyor. Bunu fark eden Kik, Kin’i her iki blokta da toplam arzı arttırmadan paralel olarak dağıtmak için bir yol geliştirdi. Tek bir dijital servisteki dahili işlemler muhtemelen Stellar tabanlı tokenlerden yararlanırken, dış ödemeler ve borsa hacmi büyük olasılıkla öncelikle Ethereum ağında gerçekleşecek.

Srebnik şöyle yazdı:

“Ethereum Kin sahipleri için akışkanlık sağlarken, yükleme süreleri ve işlem ücretleri günlük tüketici kullanımı için ihtiyaçlarımızı destekleyemez. Stellar’ın ikinci bir blockchain olarak eklenmesi, düşük işlem ücretleri ile birlikte ekosistemdeki dijital hizmetlerin gerektirdiği hız ve ölçeklenebilirliği sağlayarak, Kin ekosistemini daha hızlı, daha verimli bir temel üzerinde çalıştırmamıza izin verecektir.”

Stellar tabanlı Kin tokeni piyasaya sürüldükten ve tam olarak başlatıldıktan sonra – bu yılın sonlarında ortaya çıkacak – kullanıcılar bir ağdaki tokenleri kilitleyip, diğer ağdaki kilidi açarak, muhtemelen akıllı sözleşme mekanizmasıyla tokenlerini ağlar arasında taşıyabilecekler Geliştiriciler, bunun tokenlerin iki ağda sabit bir değer sağladığından emin olmalarını sağlayacağını söylüyor.

Ancak Srebnik, bu mekanizmanın geliştirilmesinin muhtemelen birkaç ay süreceğini söyledi. Bu durumun Stellar blockchaininde çalışacak olan bağımsız Kin uygulamasının  yayınlanmasının gecikmesine yol açıp açmayacağını açıklığa kavuşturmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment