Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kik, SEC’e Dava Açmak İçin Bir Web Sitesi Kurdu

Güney Kore’nin en büyük mesajlaşma uygulamalarından birisi olan Kik platformunun kripto parası olan Kin, Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) ile yaptığı mücadeleye yeni bir boyut katmak için yepyeni bir web sitesi kurduğunu açıkladı.

Firmadan yapılan açıklamada, DefendCrypto.org adlı bir websitesinin kurulduğu ifade edilirken, bu sitede SEC’e karşı mücadele edileceği belirtildi.

Bilindiği gibi 2017 yılında yaklaşık 100 milyon dolarlık bir ICO yapan firma, bu alanda SEC engeline takılmış ve SEC, bu token satışının kayıtsız menkul kıymet satışı sınıfına girebileceğini iddia etmişti.

Web sitesine girildiğinde ise SEC’e karşı kullanılan sert sözler dikkati çekiyor. Sitede, şu ifadeler yer alıyor:

”SEC, kripto para sektörünün geleceğini kapalı kapılar ardında yaptığı anlaşmalar ile belirlemeye çalışıyor. Bu da inovasyonun önüne çıkan büyük bir engel haline geliyor.”

Firma, aynı zamanda SEC’i dava edeceklerini açıkladı ve bu iş için 5 milyon dolarlık bir bütçe gerektiğini ifade etti. Bu bütçeyi de, ilgili web sitesi aracılığı ile toplama amacında olan Kik, bu sayede SEC’e karşı hukuk alanında galip gelmeyi amaçlıyor.

Şu anda Kin tokenlerinin satışı için SEC’ten halen bir onay bekleniyor ve firma, yeni bir Howey Testi yapılmasını istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment