Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sektöründeki Artış, Güney Kore Hükümetini Harekete Geçirdi

Güney Kore hükümetinin yaptığı son geniş kapsamlı toplantıda ana konu başlıklarından birinin de kripto para sektörü olduğu ifade edildi. Konuyla ilgili olarak yerel basın kaynaklarında çıkan haberlere göre, son dönemde kripto para sektöründe yaşanan artışı göz önüne alan Güney Kore hükümeti, ülkede bu sektörü nasıl daha iyi monitörize edebileceklerini tartışmak için tartışma yaptı.

Toplantıya katılan isimler arasında Adalet Bakanlığı yetkililerine ek olarak, Ekonomi Bakanlığı’ndan da görevlilerin olduğu belirtildi. Aynı zamanda Güney Kore’nin finansal regülatör kurumu olan FSC temsilcileri de, bu toplantıda hazır bulundu.

Yapılan toplantının ana odak noktasında ise kripto para borsaları yer aldı. Kripto para borsalarının belirli standartlara sadık kalmasının önemine değinilirken, piyasadaki artış sürmeye devam ettikçe, her gün daha fazla yeni kullanıcının sektöre giriş yapacağı için, borsaların güvenlik standartlarının iyi olması gerektiğine vurgu yapıldı. Yetkililer, kripto para borsalarını çok yakından takip ederek onların gereken şartlara uyduğundan emin olacaklarını ifade etti.

Bir başka konu ise kripto para sektöründeki dolandırıcı niyetli projelerdi. Güney Kore hükümet yetkililerinin, bu alanda yapacakları denetimleri sıkılaştırarak, yatırımcıları mağdur etmemeye çalışacakları da, gelen bilgiler arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment