Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kızılay Meta (Facebook) ile Birlikte Metaverse’e Adım Atıyor

İsviçre’de gerçekleşen Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Tınık ile Meta yetkilileri arasındaki toplantıda Kızılay’ın mevcut projelerinin kapsamını artırma ve süreçlerinin bir bölümünün metaverse kolunu oluşturma konusunda yeni anlaşmalara imza atıldı.

Kızılay ile Meta arasında yapılan anlaşma ile Kızılay’ın ilk yardım ve afetlere hazırlık konularındaki çalışmalarını daha fazla insana ulaştırmak amacıyla metaverse üzerinden ilerletmesi kararı alındı. Ayrıca anlaşma çerçevesinde Kızılay’ın gerçekleştireceği çalışmalar Facebook, Instagram ve Whatsapp üzerinden ulusal derneklerin kullanımına da sunulara etkisi artırılacak ve globelleştirilecek.

Kızılay Genel Başkanı gerçekleşen anlaşma sonrasında yaptığı açıklamada Kızılay’ın adımlarının globelleşmesinden heyecan duyduklarını ve ulusallaşma yolunda güzel bir adım olduğunu ifade ederken, metaverse hakkında ise:

“Geleceğe dönük iş birliklerimiz arasında öne çıkan konulardan bir tanesi Metaverse oldu. İlk yardım ve afetlere hazırlık gibi konularda farkındalığı arttırmak ve bireyleri daha hazırlıklı hale getirmek için Metaverse’nin sunduğu imkanlardan faydalanacak çözümler üretmek için çalışmaya başlıyoruz”

ifadelerinde bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!