Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasaları Yeni Haftaya Yükselişle Başladı: Bitcoin’de (BTC) Yüzde 5 Artış

9 Haftalık kaybın ardından yeni haftaya yükseliş ile başlayan Bitcoin (BTC), haftalık kapanış sonrası yaklaşık %5 artış gösterdi.

Hafta içinde 28.600-30.800 dolar seviyeleri arasında akümüle olmaya devam eden Bitcoin, geçtiğimiz haftayla birlikte üst üste 9 haftalık bir süreci kayıpla kapattı.

Perşembe günü 28.000 dolara kadar gerileyen, ardından akümüle olduğu aralığa geri yükselen ve hafta sonunu 28.600 desteğinin biraz üzerinde 29.000 dolar seviyelerinde geçiren Bitcoin, haftalık kapanışın ardından yaklaşık %5 artış gösterdi. Bitcoin, CoinGecko verilerine göre haberin kaleme alındığı sıralarda 30.720 dolardan işlem görüyor.

Haftalık kapanışın ardından Bitcoin’de yaşanan bu artış altcoinlerin de son 24 saatte yükseliş göstermesini sağladı. Terra ağının eski zincirinin kripto para birimi LUNC %58,1 kazanç sağlarken geçtiğimiz günlerde Çin’den çekileceğini duyuran move to earn uygulaması STEPN‘in yerel kripto para birimi GMT %33,1 yükseliş gösterdi.

 

Birçok altcoin ise son 24 saat içerisinde yatırımcılarına %10 ila %20 arasında kazanç sağladı.

Bitcoin’de yaşanan bu son yükseliş hakkında farklı görüşler bulunuyor. Kripto para analisti Lark Devis, son yaptığı paylaşımda dxy dolar endeksinde yaşanan düşüşe dikkat çekti ve bunun tarihsel olarak Bitcoin için iyi olduğunu söyledi.

Resim

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları, Rusya’nın kripto para yasa tasarısına ithalatta Bitcoin ve kripto para ödemelerine izin veren bir madde eklediğine yönelik çıkan haberlerin de yükselişte pay sahibi olduğunu düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!