Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Metaverse Siber Suçların Cirit Attığı Bir Yer Olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, 27-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Hacktrick Siber Güvenlik Konferansı’nda metaverse hakkında açıklamalarda bulundu.

BTK, BTK Akademi, USOM, Prisma CSI, Blackbox ve Siber Kulüpler Birliği iş birliğinde metaverse hakkında açıklamalar yapan bakan yardımcısı, “Herkesin eğlenceden ibaret gördüğü Metaverse de siber suçların adeta cirit attığı bir yer olacak” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca bakan yardımcısı Sayan,

Şu andaki sınırlar veriye sahip olmayla, bu veriyi analiz etmeyle birlikte ölçülüyor. O verinize sahip olduğunuz ölçüde ülke olarak da güçlüsünüz. Sahip olmazsanız, ne yaparsanız yapın. İstediğiniz kadar uğraşın. Çok iyi bir kullanıcı olabilirsiniz. O verileri analiz etmediğiniz sürece başarılı değilsiniz. Bir yandan biz kendimizi geliştireceğiz, normal kuralına göre oynayacağız. Öte yandan da Türkiye’nin bu bilinçle Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalacak. Biz verimize sahip çıkacağız.

açıklamalarında bulundu.

Siber güvenlik risklerinin yönetilebilir, kontrol edilebilir seviyede tutulabilmesinin önemli olduğunun altını çizen bakan yardımcısı, “Bu bizim en büyük hedeflerimizden bir tanesi. İnternetin getirdiği risklerin tüm paydaşları içerecek şekilde, bütüncül bir yaklaşımla yönetilerek siber olaylara karşı her an bizim 7/24 hazırlıklı olmamız ve saldırılarda da en az zararla çıkarak sürekliliğin teminat altına alınması bizim için esas.”  dedi.

Geçtiğimiz aylarda hackerlerin kötü niyetli bir şekilde oluşturarak hediye ettikleri NFT’lerin kullanıcıların cüzdanlarına girdiğini birçok yerde şahit olunduğunu açıklayan Sayan, herkesin eğlenceden ibaret gördüğü Metaverse’ün de siber suçların adeta cirit attığı bir yer olacağını söyledi.

25 Mayıs tarihinde İsviçre’nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşma yapan BAE Bakanı Omar Sultan Al Olama, “Metaverse’de insanların “cinayet” gibi ciddi suçları işlemesini önlemek için yasal bir çerçeve oluşturulmalı.” açıklamalarında bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!