Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski ABD Yetkilisi: Kripto Paralar İtibari Paraları Geliştirmek İçin Kullanılabilirler

ABD‘nin eski darphane yöneticisi Edmund Moy, kripto paraların ve itibari paraların aynı anda kullanılabileceklerini, insanların bu ikisi arasında bir seçim yapmak zorunda olmadıklarını düşünüyor.

Edmund Moy geçtiğimiz günlerde yeni bir röportaj verdi ve itibari paralarla kripto paralar arasındaki ilişkiden, kripto paraların olası geleceklerinden bahsetti.

Günümüzdeki bazı finans uzmanları kripto paralar ile itibari paralar arasında sürekli bir ayrım yaparak hangisinin daha iyi olduğunu belirlemeye çalışıyorlar. Edmund Moy ise bundan daha farklı bir tavır sergiliyor ve insanların aslında ikisinden birini seçmek zorunda olmadıklarını belirtiyor.

Kripto para kullanımının hükümet için faydalı dahi olabileceğini söyleyen Moy, hükümetin kripto paraların belli başlı özelliklerini gözden geçirerek bunları mevcut para politikalarını geliştirmek için kullanabileceğini düşünüyor. Kendisinin kripto paralar hakkındaki görüşlerinden bir kesit şu şekilde:

“Bunları hükümetin parasal tekelliğine bir alternatif olarak görüyorum. (Kripto para piyasasıyla) birlikte itibari paraları daha iyi hale getirebiliriz. Belki de insanlara günlük yaşamlarında kullanabilecekleri daha iyi bir alternatif dahi sunabiliriz.”

Bunun yanı sıra kripto para kullanan ve kripto para kullanımını teşvik eden kişiler hakkında konuşan Moy, şu anda kripto para sektöründe çok fazla teknik terimin olduğunu ve bunun sıradan insanları sektörden uzaklaştırdığını belirtti. Moy’a göre kripto para kullanıcıları, diğer vatandaşlara hitap etmenin yeni bir yolunu bulmalılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment