Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Afrika: Merkez Bankası Başkanı Kripto Paralara Karşı Halkı Uyardı

Afrika ülkesi Malawi’nin merkez bankasının başkanı, yaptığı açıklama ile kripto paraların yasal bir ürün olmadığını ifade ederken, halkı da kripto paralardan uzak durmaya davet etti. Yerel basında çıkan haberlere göre Malawi Merkez Bankası (RBM) yaptığı açıklama ile kripto paraların ülkede yasal olmadığını belirtirken, bu ürünlerin de ülkenin itibari para birimi olan Malawi Kwacha’sına bir alternatif olmadığı açıklandı.

Banka, aynı zamanda yaptığı açıklamada şu anda kripto paraları yasal bir ürün olarak tanımayı da düşünmediklerini aktarırken, merkez bankası başkanı Dalitso Kabambe, kripto paraların alım satım işlemlerini desteklemediklerini ve bunların ciddi risk barındırdığını söyledi.

Kabambe, şu anda ülkede bu süreci regüle eden bir kurum olmadığını da sözlerine eklerken, aynı zamanda gelecekte de benzer bir çaba içinde olmayacaklarının da altını çizdi.

Malawi Merkez Bankası başkanı, kripto paralar ile ilgili endişelerini de yaptığı açıklama dile getirdi. Buna göre, kripto paraların ciddi güvenlik sorunları olduğunu ifade eden Kabambe, aynı zamanda bu ürünlerin kara para aklanmasında kullanıldığını ve bunların trade edildiği borsaların sürekli hacklendiğini ifade etti.

Başarılı yönetici, son olarak Malawi olarak hiçbir borsaya lisans vermediklerini ve ülkede lisanslı kripto para borsası yer almadığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment