Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Köklü Kripto Para Borsası Bitcoin Onayının Ardından El Salvador’da Bir İlke İmza Attı!

Kripto para borsası Bitfinex, menkul kıymetler odaklı iştiraki Bitfinex Securities hizmetlerini El Salvador’da başlattı.

Bitfinex Securities, Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden El Salvador’da faaliyete başladı. Atılan bu adımla birlikte Bitfinex Securities, El Salvador’da kripto para temelli menkul kıymet hizmeti veren ilk lisanslı şirket oldu.

Düzenlenmiş kripto para menkul kıymet yatırımlarına olan pazar payının giderek büyüyeceğine inanan Bitfinex cephesi, özellikle spot Bitcoin ETF onayıyla birlikte kurumsal aktörlerin de bu alanda boy göstereceğini belirtti.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bitfinex Securities CTO’su Paolo Ardoino, El Salvador üzerinden sağlanacak küresel akışın Bitcoin ekosistemi için önemli olduğunu vurguladı:

Bitfinex Securities’in El Salvador’da faaliyete geçtiğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bitcoin’in yasal ödeme aracı olarak kabul edilmesi ve Bitcoin tabanlı bir ekonominin teşvik edilmesi nedeniyle burası Bitfinex için önemli bir pazar anlamı taşıyor. Aynı zamanda ihraççıların rekabetçi bir şekilde fiyatlandırılmış menkul kıymet teklifleri sunmasıyla El Salvador’a küresel yatırım akışlarını çekme fırsatı da veriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!