Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Köklü Kripto Şirketi İflas Söylentisi Bulunan Rakibiyle Anlaştı: Satın Alıyor

Kripto paralar için güvenlik, saklama ve altyapı hizmetleri sağlayan köklü şirket BitGo, rakibi Prime Trust’ı satın almak için ön anlaşmaya vardı.

Kripto para piyasasında 2013 yılından beri faaliyet gösteren BitGO, hakkında iflas söylentileri bulunan rakibi Prime Trust’ı satın almak için önemli bir adım attı. Anonim bir kaynak tarafından CoinDesk’e sunulan ayrıntılara göre anlaşma henüz ön hazırlık aşamasında ve halen daha üst kurul tarafından kesin onay bekleniyor. İki şirket arasındaki anlaşmaya dair mali koşullar açıklanmadı.

Ortaya çıkan haberlerin ardından harekete geçen BitGo, Prime Trust’ın ana şirketi Prime Core Technologies‘i satın almak için bir şartname imzaladığını bir resmi blog gönderisi aracılığıyla doğruladı.

Prime Trust geçici CEO’su Jor Law yaptığı açıklamada bu hamleyi sektör için önemli bir gelişme olarak tanımlarken ekosistem çapında müşteri portföylerinin genişleyeceğine yer verdi .

Başka hiçbir şirket bu birleşik şirketin sahip olacağı ürün ve hizmetlere ya da deneyim derinliğine sahip olmayacak. Birinci sınıf altyapımızı daha geniş bir ekosistem içinde sunmaktan ve kriptonun geleceğinde devrim yaratmaktan heyecan duyuyoruz.

Yaklaşık bir buçuk senedir devam eden ayı piyasasında yıpranan Prime Trust, bu yılın ocak ayında çalışanlarının üçte birini işten çıkarma kararı almıştı. Bununla birlikte şirket, geçtiğimiz süreçte Teksas’taki işlemlerini durdurma kararı aldı. Ayrıca Prime Trust, lisanssız finansal hizmetler sunduğu gerekçesiyle Teksas finansal düzenleyicileri tarafından 30.000 dolarlık bir ceza da dahil olmak üzere bir dizi ceza ile karşı karşıya kaldı.

Son zamanlarda fon bulma çabalarıyla gündeme gelen Prime Trust’ın BitGo tarafından satın alınması ise piyasa analistleri tarafından olumlu karşılandı.

Konunun uzmanlarına göre bu durum, kripto para birimi saklama hizmetleri sektöründe konsolidasyonun arttığını gösteriyor. BitGo’nun Prime Trust’ı satın alması, şirketin kripto varlık saklama kapasitesini ve müşteri paydasını genişletecektir. Bu, hem kripto para birimi yatırımcıları hem de bu teknolojileri kullanan işletmeler için önemli bir gelişmedir. Kripto varlık saklama hizmetleri, dijital varlıkların güvenli bir şekilde saklanmasını sağlar ve bu kripto para birimlerinin genel kabulünü artırmada önemli bir rol oynar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!