Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’den Covid-19 Araştırmalarına 100 Milyon Dolar Bağış Daha

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, Polygon (MATIC) kurucu ortağı ile birlikte Hindistan’a covid-19 araştırmaları için 100 milyon dolar daha bağışlayacak.

Vitalik Buterin 8 Haziran tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Polygon kurucusu Sandeep Nailwal liderliğindeki Covid krizine dair yardım sağlayan topluluk fonu Crypto Relief ile birlikte Covid araştırmaları ile ilgili çeşitli projelere 100 milyon dolar daha bağışlamaya karar verdiklerini duyurdu.

Geçtiğimiz yıl Crypto Relief ile birlikte çeşitli Covid projelerine 100 milyon dolar bağışladıklarını hatırlatan Buterin, Covid ve diğer salgın hastalıkların gelecekte de büyük riskler teşkil edeceğini dile getirerek salgınlara karşı mücadelenin önemini vurguladı.

Bu noktada Covid virüsünün hava yoluyla bulaşmasını engellemeye ve uzun Covid üzerinde çalışmaya odaklanmış bazı projelere yapılacak yatırımın 90 milyon dolarlık kısmının Crypto Relief tarafından USD Coin (USDC) olarak 10 milyon dolarlık kısmının ise Vitalik Buterin tarafından karşılanacağı belirtildi.

Crypto Relief, bu kapsamda Buterin tarafından kontrol edilen bir multi-signature (çoklu imza) cüzdanına 8 Haziran tarihinde 90 milyon USDC aktardı.

Ayrıca tüm bu fonların nihayetinde Buterin’in yılın başlarında gönderdiği Shiba Inu (SHIB) satışlarından elde edildiğine dikkat çekildi.

Kurucu, tıpkı geçmişte yaşanan kolera salgılarının suyu temiz tutarak önüne geçilebilmesi gibi havanın temiz tutularak patojenlerin yayılımının durdurulabileceğini dile getirdi. Bu noktada yapılan bulaşma karşıtı çalışmaların HEPA filtreleri ve UV ışınları gibi deneysel teknolojileri içerdiğinin altını çizdi.

Buterin, sağlık yardımları hakkında şu ifadelerde bulundu:

İnsanların hak ve özgürlüklerine saygı duyan, geniş çapta ulaşılabilir ve yalnızca hayatta ve sağlıklı kalmamızı değil aynı zamanda yaşamaya devam keyifli bir hayat sürmemizi sağlayan kamu sağlığı çözümleri bulmalıyız.

Bu kapsamda Hindistan’ın çözümler için önemli bir anahtar olduğuna dikkat çeken Buterin, yine de çözüm için küresel bir entegrasyon gerektiğine dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!