Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Mahkemesinden Bir DeFi Platformuna İlişkin Açılan Davaya Ret!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu PoolTogether’a açılan ihlal davası ABD’li bir bölge mahkemesi tarafından reddedildi.

DeFi platformu PoolTogether’i New York eyaletindeki kumar yasalarını ihlal etmekle suçlayan dava, bölge mahkemesi yargıcı tarafından düşürüldü. Söz konusu dava 2021 yılında Joseph Kent tarafından açılmıştı. Kent, DeFi start-up’ının insanların finansal düzenlemeleri atlamasına ve tüketicileri dolandırmasına izin vererek New York eyaletindeki kumar yasalarını ihlal ettiğini iddia etmişti.

Kararı reddeden Yargıç Frederic Block, federal mahkeme sisteminin DeFi girişimine karşı endişeleri dile getirmek için doğru yer olmadığını vurguladı. Bununla birlikte DeFi girişimiyle ilgili endişeye sahip olduğunu gizlemeyen Block, yine de Joseph Kent’in davalıların elinden somut bir zarar görmediği için dava açma yetkisine sahip olmadığını belirtti:

Bu nedenle mahkeme, Kent’in dava açma ehliyetinin bulunmadığına karar vermiş ve bu doğrultuda davalıların davanın reddi yönündeki taleplerini kabul etmiştir. Tahkime zorlama yönündeki alternatif talepler ise tartışmalı olduğu için reddedilmiştir.

Karara rağmen yargıç, Kent’in söz konusu iddialarını eyalet mahkemesinde sürdürme hakkına sahip olduğunu ifade ederken reddedilen taleplerde belirtilen yan konuların New York Temyiz Mahkemesi tarafından çözülmesi gerektiğini paylaştı.

DeFi platformu bu davanın açıldığı ilk günlerde harekete geçmiş ve NFT yoluyla savunma sürecini finanse etmişti. PoolTogether tarafından 2022 yılında dayanışma için satışa sunulan PoolyNFT’ler sayesinde 1,4 milyon dolar değerinde 769 Ethereum (ETH) toplamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!