Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Komite Başkanı Waters’dan Açıklama: SBF Tutuklama Sonrası Kongreye Katılamayacak!

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters, FTX’in eski CEO’su Sam Bankman Fried’in (SBF) kongre önünde ifade vermesinden bir gün önce tutuklanması hakkında açıklamalarda bulundu.

Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters, SBF’in tutuklanmasının zamanlaması nedeniyle “hayal kırıklığına uğradığını” ve “şaşırdığını” söyledi. Waters, SBF’in tutuklanmasına tepki olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bay Bankman-Fried’ı adalete teslim etme sürecinin başlama zamanı geldi. Ancak kamuoyunun da bildiği üzere, ekibim ve ben, Bay Bankman-Fried’in yarın sabah Komitemiz önünde ifade vermesini sağlamak için son bir aydır özenle çalışıyoruz.

Waters, SBF’in sorumlu tutulmasına yönelik bu hamleyle bir sorununun olmadığını fakat tutuklamaya dair zamanlamanın yanlış olduğunu dile getirdi. Kamuoyunun SBF’in kendisinden açıklamalar duymak istediğini ve bunun borsanın iflasından etkilenen milyonlarca kişinin hakkı olduğunu ifade etti.

ABD kamuoyu bir milyondan fazla insana zarar veren ve pek çok kişinin zor kazanılmış hayat birikimlerini yok eden eylemlerini doğrudan Bay Bankman-Fried’dan duymayı hak ediyor. Kamuoyu bu cevapları Kongre önünde yemin altında almak için sabırsızlıkla bekliyordu ve bu tutuklamanın zamanlaması kamuoyunu bu fırsattan mahrum bırakıyor.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin FTX duruşması, planlandığı haliyle bugün gerçekleştirilecek. Fakat tutuklama kararının ardından bu duruşma SBF olmadan devam edecek. Duruşmada, FTX’in mevcut CEO’su John Ray III‘ü şirketin çöküşüne ilişkin görüşleri dinlenecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!