Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ark Invest Coinbase Yatırımlarına Devam Ediyor: Fiyat Dip Yaparken Yeni Alım

Cathie Wood’un yatırım şirketi Ark Invest, Coinbase (COIN) hisselerindeki yatırımlarını arttırarak 3,1 milyon dolarlık daha alım yaptı.

Ark Invest, Coinbase yatırımlarını arttırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay FTX krizinin ortasında hisse alımlarına devam eden şirket bu ay da ilk alımını gerçekleştirdi. Ark Invest, 3,1 milyon dolar değerinde 78.982 hisse daha aldı.

Ark Invest son alımını 9 Aralık tarihinde ARK Innovation ETF (ARKK) fonu kapsamında gerçekleştirdi ve bu ETF’in toplam Coinbase hisse sayısını 5,7 milyona yükseltti. Ayrıca Ark Invest’in, bu alımla birlikte bütün fonlar kapsamında sahip olduğu Coinbase hissesi 8,2 milyona ulaşmış oldu.

Ark Innovation ETF bünyesinde yapılan bu alımla şirketin hisselerinin toplamı değeri 329,9 milyon dolara ulaştı. Şirketin portföyünde Coinbase hisselerinin ağırlığı son alımdan bu yana %2,93’ten %2,71’e düştü.

Öte yandan Coinbase hisseleri dün tüm zamanların en düşük fiyatı (ATL) 39.65 dolara gerilerken Ark Invest düşen hisse fiyatını değerlendiriyor gibi görünüyor. Ancak Coinbase CEO’su Brian Armstrong iflas eden kripto para borsası FTX’in piyasadaki etkileri nedeni ile şirketin bu yılki gelirlerinin geçtiğimiz yıla göre %50 daha az olmasını beklediğini açıklamıştı. Uzmanlar, Ark Invest’in düşük gelir beklentisinden yararlanarak sene sonuna dek portföyündeki Coinbase ağırlığını arttırabileceğini dile getiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!