Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su Açıkladı: Gelirler Bu Yıl Yüzde 50 Veya Daha Fazla Düşebilir

ABD’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, FTX iflası sonrası sarsılan güven ortamında kripto para borsanın gelirlerinin bu sene yarı yarıya ya da daha fazla azalabileceğini belirtti.

Bloomberg’ün 7 Aralık tarihinde yayınladığı habere göre Coinbase CEO’su Armstrong, geçtiğimiz ay iflasını açıklayan kripto para borsası FTX’in piyasadaki yatırımcı ve müşteri güvenini sarstığını ve bu sene gelirlerin geçtiğimiz seneye göre yarı yarıya azalmasını beklediklerini açıkladı. FTX iflasından sektör için büyük bir talihsizlik olarak bahseden CEO ayrıca bu durumun regülatörlerle ilişkilerini de etkilediğini öne sürdü.

Armstrong, 2021’de yaklaşık 7 milyar dolar gelir ve yaklaşık 4 milyar dolar pozitif FAVÖK (faiz, vergi, amortisman ve amortisman öncesi kazanç) elde ettiklerini ve bu yıl ise gelirlerin yaklaşık yarı yarıya düşeceğini tahmin ettiklerini ifade etti. Coinbase hisse fiyatı CEO’nun cümlelerini doğrular nitelikte bu yıl içerisinde %80’e yakın değer kaybetti.

Armstrong, Sam Bankman-Fried’ın kripto para piyasasının kamuoyu nezdindeki itibarına zarar vermesine rağmen çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. ABD Kongresi’nin yaklaşık %20’sinin kripto para piyasalarına karşı düşmanca bir tutum sergilediğini veya sadece çok cahil olduğunu ifade eden CEO, yine de çoğunluğun kripto para piyasalarına karşı daha ılımlı olduğunu söyledi. CEO  hedeflerinin ABD’de hedefledikleri kazanımları elde ettikten sonra diğer G20 ülkeleri üzerinde çalışmak olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!