Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’nın En Büyük Emeklilik Fonundan Geri Adım: Kriptodan Vazgeçti

Yönetimi altında 388 milyar dolar bulunduran Kanada’nın en büyük emeklilik fonu CPP Investments (CPPI), kripto para sektörüne yatırım yapma planlarından vazgeçti.

Reuters’e konuşan konuya yakın iki kişiye göre CPP Investments, kripto para yatırımı yapmak için sürdürdüğü arayışına son verdi. CPPI’ın kripto araştırmalarından vazgeçmesinin ardındaki nedenler henüz net olarak açıklanmasa da bunun en büyük sebebinin aşırı volatil kripto para piyasasından ve daha önce Kanada’da iki büyük emeklilik fonunun bu sektörde ciddi para kaybetmesinden kaynaklı olabileceği düşünülüyor.

Resmi kaynaklara göre CPPI, yaklaşık 20 milyon Kanadalı için 388 milyar dolarlık varlığı yönetiyor. CPPI, 2021 yılının başlarında kripto para birimlerini ve blokzinciri ile ilgili işletmeleri araştırmak üzere üç kişilik bir ekip kurmuş ve fonlarının bir kısmını bu sektöre aktarmak istediklerini belirtmişti.

CPPI CEO’su Graham, haziran ayındaki bir konuşmasında varlıklarının bir kısmını “gerçek bir değere sahip” kripto varlıklara yatırabileceklerini fakat henüz araştırma aşamasında olduklarını ifade etti. Görünen o ki emeklilik fonu kripto para sektöründe aradığı güveni bulamadı ve bu arayışından tümüyle vazgeçti.

Ağustos ayının başlarında ise Kanada’nın en büyük emeklilik fonlarından biri olan Caisse de Depot et Place du Quebec (CDPQ) iflas eden kripto kredi platformu Celsius Network nedeniyle 150 milyon dolar kaybettiğini duyurmuştu.

Öte yandan Kanada’ın en büyük üçüncü emeklilik fonu olan Ontario Öğretmenler Emeklilik Planı (OTPP) FTX’de yer alan 95 milyon dolarlık yatırımlarının tümünü kaybettiklerini açıklamıştı. OTPP bu yatırımının, toplam varlıklarının %0,05’inden daha azını temsil ettiğini belirtmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!