Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra (LUNA) Çöküşünde SBF’in Parmağı Mı Var? Yetkililerden Manipülasyon Soruşturması

Federal savcılar FTX çöküşüne ilişkin daha geniş kapsamlı bir soruşturmanın parçası olarak FTX ve Alameda Research’ün Terra (LUNA) çöküşündeki rolüne dair araştırma başlattı.

The New York Times’ın (NYT) 7 Aralık tarihli bir haberine göre savcılar, FTX iflasına ilişkin geniş kapsamlı bir soruşturmanın parçası olarak FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ın ve Alameda’nın Terra çöküşüyle olan bağlarını araştırıyor. Araştırmanın en kritik noktası ise FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried ve ekibinin Terra’nın algoritmik stablecoin’i Terra USD (UST) üzerinde bilinçli bir satış baskısı yaratıp yaratmadığına dayanıyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz mayıs ayında UST sabitliğini kaybetmiş ve ardından Terra ekosisteminde büyük çöküş yaşanmıştı.

Mayıs ayında LUNA ve UST çöküşünün ardındaki temel nedeni kimse tam olarak belirleyememiş olsa da NYT’ye göre UST satış emirlerinin çoğunun Bankman-Fried’ın yatırım şirketi Alameda’dan geldiği tahmin ediliyor.

Öte yandan konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişi NYT’ye Alameda’nın LUNA fiyatının düşeceğine dair büyük bir short (kısa) pozisyonunun olduğunu da söyledi.

Kwon: Karanlıkta yapılanlar gün ışığına çıkacak

NYT tarafından paylaşılan bu habere Twitter üzerinden yanıt veren Terra kurucusu Do Kwon ise Genesis Trading‘in Terra ekosistemi çökmeden kısa bir süre önce “SBF ya da Alameda“ya UST cinsinden verdiği iddia edilen 1 milyar dolarlık krediyi itiraf etme zamanının geldiğini söyledi:

Genesis Trading bu 1 milyar dolarlık transferi “Terra DeFi ekosistemine katılma ilgisi” olarak lanse etti, bir peg saldırısı için cephane olarak değil.

Kwon ayrıca UST’nin Şubat 2021‘de yaşadığı büyük döviz ve likidasyon kıtlığının, Alameda tarafından “Magic Internet Money (MIM) krizi sırasında Curve havuzlarını boşaltmak için dakikalar içinde 500 milyon UST sattıklarında” başlatıldığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!