Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Bankacılık Komitesi’nden SBF’e Davet Çağrısı: Gönüllü Ya da Zorla Katılacak!

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi iflas eden kripto para borsası FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ı (SBF) olanları anlatması için meclise davet etti.

Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown 7 Aralık tarihinde yayınladığı SBF’e ithafen yazılan mektupta, kendisini yaşananlar hakkında dürüste bilgi vermek üzere kongreye davet etti. Brown, SBF’i müşteri fonlarının istismar edilmesi ve bir milyondan fazla alacaklıya karşı yükümlü olunan milyarlarca doların kaybedilmesi ile itham etti. Ayrıca Brown, SBF’in davete olumlu yanıt vermemesi durumunda ifadesinin zorla alınması için gereken yasal adımların atılacağını belirtti.

SBF’in 14 Aralık tarihinde kongreye ifade vermek için hazır bulunması talep eden Brown, mektubu SBF’e Mark Cohen adlı New York merkezli bir avukat aracılığıyla gönderdi. Ayrıca Brown’ın komitenin en üst düzey Cumhuriyetçi üyesi Senatör Pat Toomey ile iş birliği halinde olduğu öğrenildi.

Brown, SBF’e komitenin huzuruna davet edilen tanıkların gönüllü olarak hazır bulunmaları gerektiğini aksi takdirde Senatör Pat Toomey ile birlikte zorla ifadesinin alınması için bir mahkeme celbi çıkarmaya hazır olduklarını söyledi.

Verilen bilgilere göre SBF TSİ 16 Aralık Cuma saat 01:00’a kadar kongre önüne çıkmaya hazır olmak zorunda. Aksi takdirde kongreye saygısızlıktan yasal sorunlarla karşılaşabilir.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Maxine Waters da SBF’i 13 Aralık tarihinde toplanacak meclis önünde ifade vermesi için davet etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!