Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kazankistan’da Bitcoin (BTC) Madenciliği Zorlaşıyor: Yasaya Bir Onay da Meclisten

Dünyanın önde gelen kripto para madencilik ülkelerinden Kazakistan, Bitcoin (BTC) madenciliğine sıkı düzenlemeler getirecek yasa tasarısında önemli bir adım daha atarak ilerleme kaydetti.

Kazakistan Parlementosu, kripto para madenciliğinin düzenlenmesi adına önemli bir aşama daha kat etti. Kazakistan Parlamentosu’nun alt meclisi, kripto para madenciliğine ağır şartlar getiren tasarıyı onayladı. Tasarı şimdi oylamadan önce üçüncü okumaya gidecek.

Henüz tasarı aşamasında olan ve son onayı bekleyen bu yeni mevzuat, kripto madencileri için kendi tesislerini işletip işletmediklerine veya diğer tedarikçilerden madencilik cihazı kiralayıp kiralamadıklarına bağlı olarak 2 farklı yeni lisanslama uygulaması getirecek. Madenciler ayrıca elektriklerini enerji sağlayıcısı Korem (Kazakistan Elektrik ve Enerji Piyasası Operatörü) aracılığıyla piyasa fiyatlarından ortak şebekeden satın almak zorunda kalacak ve bu da madencilerin elektrik tüketimine yönelik daha önceki özel vergileri uygulamayı kolaylaştıracak.

Bununla birlikte kripto para madencilerinin yüklü miktarda elektrik enerjisi için açık artırmalara katılması gerekecek ve sadece en yüksek teklifi veren kazabilecek.

Geçtiğimiz yıl Çin’in kripto para madenciliğini yasaklamasının ardından Kazakistan’a büyük bir madenci göçü olmuştu. Bu durum Kazakistan’ı madencilik konusunda hızlı ve net kararlar almaya itti. Özellikle elektrik tüketimi ve vergilendirme konusunda önemli problemlerle uğraşan devlet, yasa tasarısını en yakın zamanda onaylamayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!