Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Celsius (CEL) Davasında Gelişme: 44 Milyon Dolarlık Kripto Para Müşterilere İade Edilecek

ABD’li federal yargıç, Celsius Network’ün saklama hesaplarında tutulan 44 milyon dolarlık varlığın derhal müşterilere iade edilmesine karar verdi.

Bloomberg tarafından sunulan habere göre ABD’li federal yargıç 44 milyon dolarlık kripto paranın Celsius müşterilerine iade edilmesini emretti. İflas Yargıcı Martin Glenn tarafından 7 Aralık‘taki bir duruşmada sözlü olarak verilen kararda, bu davanın ilerlemesi için alacaklılara mümkün olan varlığın derhal ödenmesi gerektiği ifade edildi.

Söz konusu miktar, Celsius’un yalnızca saklama hesaplarındaki varlığı içeriyor. Celsius danışmanları ve paydaşları arasında, saklama hesaplarına yatırılan kriptoların platforma değil kullanıcılarına ait olduğu konusunda bir anlaşmaya varılmasının ardından gelen bu karar yine de Celsius’un alacaklılara borçlu olduğu milyarların çok küçük bir kısmını oluşturuyor.

Celsius, 29 Ağustos itibariyle 210 milyon doların üzerinde saklama hesabına sahipti ancak yalnızca yaklaşık 44 milyon dolarlık fon, son emrin kriterlerine uyuyor.

Öte yandan Celsius’un mevduat sahiplerinin faiz kazanmasını sağlayan Earn hesapları, 4,7 milyar dolar değerindeki kullanıcı fonlarının çoğunun şu anda kilit altında tutulduğu yer olarak kayıtlara geçti. Bu hesaplara dair henüz bir karar çıkmadı ve erişim engeli devam ediyor.

Yaşanan bu gelişmeler son günlerde Celsius Network‘un (CEL) fiyatı üzerinde de etkili oldu. CoinGecko verilerine göre son 3 günlük süreçte CEL fiyatı %55 civarında değer kazandı ve şuan 0,70 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!