Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kim Kardashian ve Ünlü İsimlere İyi Haber: EthereumMax (EMAX) Davası Reddedildi

TV yıldızı Kim Kardashian, ünlü boksör Floyd Mayweather ve NBA eski yıldızı Paul Pierce’a karşı kripto para birimi EthereumMax (EMAX) hakkında açılan toplu dava mahkeme tarafından reddedildi.

CNBC tarafından 8 Aralık tarihinde yayınlanan haberde, EthereumMax adlı kripto para birimini reklam amacıyla tanıtmalarına rağmen sponsorlu bir içerik olduğunu belirtmedikleri için başta TV yıldızı Kim Kardashian olmak üzere Floyd Mayweather ve Paul Pierce karşı EthereumMax yatırımcıları tarafında açılan toplu dava yargıç Michael Fitzgerald tarafından reddedildi.

Yargıç Fitzgerald başvurulan dolandırıcılık iddialarını kanıtlamak adına davacıların kanıtlarının yükseltilmiş savunma standartlarını karşılayamadığı gerekçesiyle davayı reddetti. Yargıç yasanın, reklam verenlere kesin sınırlamalar getirdiğini ancak yatırımcılardan da yatırımlarını anın büyüsüne dayandırmadan önce makul hareket etmelerini beklediğini belirtti. Ancak gereklilikleri tamamladıktan sonra yeni bir dava açılabileceğini de ekledi. Ayrıca Fitzgerald, dolandırıcılık iddiasını destekleyecek yeterli kanıt bulunmamasına rağmen ünlülerin bu tip olaylarda insanları kolayca etkileme gücü olduğunu ve çok daha dikkatli olmaları gerektiğini kabul etti.

Ekim ayının başlarında Kardashian EthereumMax ekibi tarafından promosyon için aldığı 250 bin doları açıklamadığı iddiasıyla ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından verilen 1,26 milyon dolarlık bir ceza anlaşmasını kabul etmişti. Kardashian’ın avukatı Michael Rhodes, mahkemenin dava ile ilgili kararından memnun olduklarını söyledi.

Öte yandan boksör Mayweather’ın hukuk ekibi ise Mayweather ile EthereumMax arasında herhangi bir bağlantı olduğu iddialarını reddediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!