Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Kim Kardashian’a Kayıt Dışı Kripto Menkul Kıymet Reklamı Suçlaması: 1,26 Milyon Dolar Ceza

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) popüler televizyon yıldızı Kim Kardashian’a sosyal medya üzerinden yasa dışı kripto menkul kıymet reklamı yaptığı gerekçesiyle para cezası kesti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından gelen son gelişmelere göre, Kim Kardashian kanun dışı şekilde kripto menkul kıymet tanıtımı yapmakla suçlandı.

Söz konusu açıklamada, promosyon için aldığı ödemeyi yetkili kurumlar ile paylaşmadan EthereumMax tarafından sunulan ve satılan bir kripto varlık menkul kıymetini sosyal medyada lanse ettiği için suçlanan Kardashian, 1,26 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul etti.

SEC raporuna göre Kardashian, Instagram üzerinden EthereumMax paylaşımı için 250 bin dolar aldı ve bu bilgiyi de yetkili kurumlarla paylaşmadı.

Kardashian söz konusu tanıtımı yaptığı içeriğinde “yatırım tavsiyesi değildir” ve “reklam” gibi ifadelere yer vermişti. Günümüzde birçok fenomenin bu şekilde reklam yaptığı ve sosyal mecralarda üzerinden tavsiyeler verdiği biliniyor. Görünen o ki henüz regüle edilmemiş kripto para piyasasında hiç kimse düşündüğü kadar güvende değil.

Popüler sanatçının 1,8 milyar dolar net varlığı olduğu biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!