Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether (USDT) Rezervlerini Güçlendiriyor: Finansman Bonolarını 50 Milyon Doların Altına İndirdi

Dünyanın en büyük pazar payına sahip stablecoin ihraççısı Tether (USDT), rezervlerindeki finansman bonolarını 50 milyon doların altına indirdiğini duyurdu.

Tether CTO’su Paolo Ardoino 3 Ekim tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Tether’in söz verildiği gibi rezervlerindeki finansman bonolarını azalttığını bunun yerine daha güvenli ve likit ABD hazine bonolarına geçiş yaptığını belirtti.

Şirket 1 Temmuz tarihinde yatırımcılarına ve kullanıcılarına karşı rezervlerindeki 8,5 milyar dolarlık finansman bonolarını 0’a indirmeyi planladıklarını açıklamıştı. O zamandan beri amaçları doğrultusunda finansman bonosu satışları gerçekleştiren şirket bugün itibariyle toplam finansman bonosu ağırlığının 50 milyon doların altına indiğini duyurdu.

Teminatsız alacak senetleri olan finansman bonolarının Tether rezervlerindeki ağırlığı özellikle Çin finansman bonolarının çöküşü sonrasında yatırımcıları endişelendirmişti. Ancak uzmanlar artık Tether’in bu riskten endişelenmesine gerek olmadığını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!