Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether, USDT Rezervlerini Güncelliyor: Finansman Bonoları Azalıyor

Stablecoin pazarının en büyük ismi Tether, rezervlerinde tuttuğu finansman bonolarında yarı yarıyadan fazla düşüşe gitti.

Tether’ın sitesinden yapılan bir güncellemeye göre şirketin USDT’yi desteklemek için kullandığı rezervde büyük bir değişiklik oldu.

Rezervdeki finansman bonolarının değerinde %58’lik bir kesintiye gidildi ve bu, bonoların değerini 8.5 milyar dolara düşürdü. Şirket bu sayıyı bu ayın sonuna kadar 3.5 milyar dolara kadar düşürmek istiyor.

Şirket, mayıs ayındaki verilere göre 20.1 milyar dolar değerinde finansman bonosu tutuyordu. Atılan bu yeni adımlar ise USDT rezervlerinin kalitesini artırmak için atılıyor.

Finansman bonolarının değeri, onları ihraç eden şirketlerin değerine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Tether, rezervlerinde hazine tahvillerine daha çok yer vermeyi planlıyor. Şirket mayıs ayında 39.2 milyar dolarlık tahvile sahipti.

Tether, USDT’yi desteklemek için kullandığı rezervlerin güvenliğiyle ilgili sıkça eleştiriliyor. Tether CTO’su Paolo Ardoino bu gibi eleştirilerin FUD (korku, belirsizlik ve şüphe) yaymak için yapıldığını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!