Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD-İngiltere Toplantısında Kripto Paralar Konuşuldu

Amerika Birleşik Devletleri’nden ve Birleşik Krallık’tan yetkililer, bu hafta Londra’da düzenlenen toplantıda kripto paralar hakkında konuştu.

İki ülkenin yetkilileri, ABD-Birleşik Krallık arasında kurulan Finansal İnovasyon Ortaklığı programı kapsamında çarşamba günü Londra’da bir araya geldi.

Yetkililer toplantı sırasında kripto ve dijital varlıkların regülasyonları hakkında konuştu. Görüşülen konular arasında, kripto para “piyasasındaki gelişmeler” de yer aldı.

Birleşik Krallık hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre toplantıda stablecoinler ve dijital merkez bankası paraları (CBDC) da ele alındı.

Finansal İnovasyon Ortaklığı olarak adlandırılan program, ABD’nin ve Birleşik Krallık’ın “finansal inovasyon konuları” hakkında yaptığı iş birliğini pekiştirmek için, 2019 yılında kurulmuştu.

Toplantıya İngiltere Merkez Bankası ile ülkenin finans piyasalarını denetleyen FCA’dan yetkililer, onlara ek olarak Federal Rezerv Yönetim KurulundanEmtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Komisyonundan ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonundan isimler katıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!