Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Komodo (KMD) Barter Dex, 100.000’den Fazla Atomik Takas Gerçekleştirdi

Komodo Barter Dex borsası, hala yeni kurulma aşamasında olmasına rağmen, herhangi bir borsanın yardımı olmadan blockchain’ler arası transfer işlemi olarak bilinen en zorlu becerilerden birisini gerçekleştirdi: Atomik takaslar.

Koin işlemlerini atomik takas formunda veya blockhain’ler arası işlemler aracılığıyla yapan Komodo Barter Dex merkeziyetsiz borsası, 100.000 aktif atomik takas limitini geçti. Bu rakam geleneksel borsalardaki milyonlarca transfer ile karşılaştırıldığında düşük gibi görünse de Barter DEX blockchain alanındaki umut vaat eden olası seçeneklerden birisi olarak görülüyor.

Komodo’nun Resmi Twitter hesabı bunu şu şekilde duyurdu:

”(Bizim #merkeziyetsiz borsamız) #BarterDEX daha yeni 100 bin atomik takas sayısına ulaştı!

BİR MİLYAR atomik takas seviyesine ulaştığımızda @BlondieOfficial’ın ”Atomic” parçasını söylemesini görmeyi isterdik.

Bize DM’den ulaş veya bu tweet’e cevap ver Debbie!”

Atomik takas işlemi üçüncü bir aracı kişi veya taraf olmadan direkt olarak iki blockchain arasında gerçekleştirilen işlem olarak biliniyor. Mesela sizin 3 BTC’niz var ve bunu ederi kadar Dogecoin’e çevirmek istiyorsunuz. Bunu yapmak için normalde bir kripto para borsasına gidip önce paranızı dolar veya benzeri bir paraya sonra da o paranızı tekrardan Dogecoin’e çevirmeniz gerekirken atomik takaslar ile bu işlem direkt olarak BTC ve Dogecoin arasında yapılabiliyor ve üçüncü bir tarafın gerekliliği ortadan kalkıyor. Bir çok kripto para birimi için atomik takaslar hala test etme aşamasında bulunuyor.

Komodo sistemi gelecek vaat ediyor ancak hala kullanmasının zor oluşu ve bir çok özelliğinin bilinmezliğini koruması yüzünden kripto dünyasına yeni gireler için bu merkeziyetsiz borsa biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Komodo merkeziyetsiz hizmeti, Github aracılığıyla sunulan platformun en yeni versiyonunda kullanılabiliyor ve yeni yeni koinler sunuyor:


Barter DEX borsası sadece Stellar projesi ile alakalı belirli kripto ürünlerini listeleyen Stellar DEX ile karşılaştırılabilir. Bir dönem Stellar DEX hacmi 1 milyon dolar seviyesinin üzerine çıkmıştı ama daha sonraları 250.000 dolar seviyesine eş değer 21 BTC dolaylarına düşmüştü. Ethereum’un merkeziyetsiz borsası olan EtherDelta ise günlük 1.4 milyon dolarlık ticari hacme sahip.

Binance gibi büyük borsaların piyasadaki mutlak hakimiyetine rağmen ”sadece-kripto” borsalarının içerisinde olacağı merkeziyetsiz piyasanın kurulabilmesi için de çaba gösterildiği yadsınamayacak bir gerçek.

Barter DEX’in başarılı bir şekilde piyasaya girişine rağmen , KMD hala kısmen üzücü bir fiyata sahip. Geçen hafta %16 değer kaybeden KMD şuan için basın saatine göre  3,52 dolar dolaylarında geziniyor. KMD bir ara 12 dolarlık zirveye ulaşmış ve bunun daha da artacağı beklenmişti ancak bundan kısa bir süre sonra gene düşüş yaşayıp olağan fiyat seviyesine inmişti.

Kaynak: Cryptovest

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment