Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brian Kelly: Bitcoin Fiyat Düşüşü, Milyarderlerin Eleştirilerinden Etkilenmez

CNBC’nin Fast Money programının uzmanı Brian Kelly, yakın zamanda CNBC ile yaptığı bir röportajda, dünya çapındaki Milyarderlerden aldığı ağır eleştiriler karşısında Bitcoin’i savundu.

Son bir hafta içerisinde Warren Buffett, Bill Gates ve başka Milyarderler de bir adım ileri atıp değeri 9000 doların üzerinde seyreden Bitcoin hakkında enteresan yorumlarda bulundular. Bu Milyarderlere göre Bitcoin’in herhangi bir gerçek kullanım alanı, hiçbir değeri yok ve hiçbir işe yaramıyor.

Brian Kelly, Warren Buffett’in Bitcoin hakkındaki yorumuna ilginç bir örnekle savunma yapıyor. Brian’a göre Warren, daha önceleri, alıp satılabilen eşyaların işe yaramaz olduğunu ve bu sebeple arabaları çalıştıran petrolün de ona göre işe yaramaz olduğunu belirtmişti. Aynı şekilde blockchain teknolojisine güç veren kripto para veya Bitcoin de işe yaramaz olduğu için, teknik olarak blockchain teknolojisi de tamamen işe yaramaz bir duruma düşüyor.

Brian Kelly’e göre Warren Buffett Bitcoin konusunda önemli bir noktayı es geçiyor ve bunun gerçek potansiyelini tam anlamıyla kavrayamıyor. Brian Buffett’in daha önceleri Google ve Amazon hakkında yaptığı yorumlarda da yanılmış olduğunu ve Bitcoin konusunda da yanılmakta olduğunu vurguluyor. Buffett sadece herhangi bir yükselme veya düşüş görmeyen, güvenli ve geleceği kolayca tahmin edilebilen sabit yatırımlar yaparken Brian daha fazla yatırım yapılması gerektiğine inanıyor.

Brian, Bitcoin’i sadeleştirip bunun sadece yüz binlerce kodlamaya sahip yazılım olduğunu ve bu kodlamaların finansal hizmetlerdeki aracı elamanı ortadan kaldırmaya yarayacağını belirtiyor.

Durmak bilmeyen Kelly daha sonra kripto paralar konusunda çok iyimser olmayan ancak blockchain teknolojisinin çok değerli ve kullanılabilir olduğunu savunan Bill Gates’e hücum ediyor. Brian’a göre Microsoft’un sağladığı merkezi yazılımların aksine Bitcoin merkeziyetsiz bir yazılım özelliğine sahip. Bitcoin kullanıcılara kendi açık kaynaklı yazılımını çalıştırma olanağı sunuyor ve internetin kendisini eşsiz bir ekonomik model haline getiriyor.

Kelly, Dahili ağ, İnternet, Kripto para birimleri ve blockchain arasında paralel bir ağ çiziyor.

Blockchain ve kripto para birimleri birlikte olduğunda aynı internet gibi özgür ancak tek başına blockchain tıpkı dahili bir ağ gibi durmakta. Bitcoin ve diğer kripto para birimleri Blockchain’e mutlak güce sahip ekonomik bir model olma gücünü bahşeden asıl unsurlar.

Brian bu konudaki görüşlerini, milyarderlerden gelen bu eleştirilerin piyasada herhangi bir düşüşe neden olmadığını hatta tam aksine insanların yatırım yapması için teşvik oluşturduğunu belirterek noktalıyor. Bu sebeple Brian, milyarderlerin yaptığı bu ağır ithamların Bitcoin’in 10.000 dolar seviyesine çok yakınken düşüş yaşamasının sorumlusu olduğunu düşünmüyor.

Açıklamalarına şunu da eklemeden geçmiyor:

”Dijital para birimleri çağımızın en büyük fırsatlarından birisi.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment