Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bill Gates: Eğer Yapabilsem Bu ”Çılgın ve Spekülatif” Bitcoin’i Tamamiyle Açık Satışa Çıkartırdım ?

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, 7 Mayıs tarihinde CNBC ile yaptığı röportajda Bitcoin hakkında önemli açıklamalar yaptı ve bunun ‘‘greater fool’‘ yatırımı (greater fool yatırımı elinde olan mal varlığını fiyatı önem arz etmeksizin belirli bir fiyata alıp bunu kendinizden ‘daha büyük bir aptala’ kar fiyatı ile satma olayıdır) olduğunu, elinden gelse bunu azaltacağını – açığa satışa çıkartacağını – belirtti.

Bitcoin ağının Squawk Box segmenti hakkında Şubat ayında yaptığı yorumlarda Bill Gates, kripto para birimlerinin ”doğrudan ölümlere sebep” olduğunu belirtmişti ancak buna rağmen  kendisinin kripto paralarla kurduğu ilişkiyi de elden hiç bırakmadı.

”Bir mal varlığı birimi olarak siz hiçbir şey üretmiyorsunuz ve bu sebeple bu varlığınızın artmasını bekleyemezsiniz. Bu teknik olarak bir ”greater fool” teorisi yatırımı.”

”Eğer bunu yapmanın kolay bir yolu olsaydı tabii ki bunu açıktan satışa çıkartırdım.”

Gates’in bu sözleri söylemesinin zamanı biraz düşündürücü. Kurumsal yatırımcıların bitcoin’i vadeli işlem sözleşmesi kullanarak ”açıktan satışa çıkartabileceği” bu yıl içerisinde, geçen haftalarda yatırım bankası devi Goldman Sachs sadece bu alana giriş yapacağını değil aynı zamanda müşterilerine özellikle Bitcoin ile daha direkt bir temas sağlamak istediğini belirtmişti.

Daha önce yayınladığımız bir haberde de belirttiğimiz üzere, Goldman Sachs bünyesindeki üst düzey bir yönetici, kripto para birimlerini bir ”sahtekarlık” olarak görmediklerini ve bunun ”yüksek bir risk” olmasına rağmen ”anlaşılabilir unsurlar” olduğunu belirtmişti.

Microsoft’un efendisi içinse kripto paralar, hem müşteriler hem de kurum bazında uzun dönemli yatırımlar için çok riskli bir tablo çizmekte.

Gates sözlerine ”Bana göre Bitcoin ve ICOlar bazı çılgın ve spekülatif, kurgusal şeylerden oluşmakta.” cümlesi ile nokta koydu.

Gates’in bu açıklamaları geçen cumartesi günü Berkshire Hathaway kurucusu Warren Buffett’in ve Charlie Munger’in sözleriyle örtüşmekte. Charlie, Bitcoin yatırımlarını ”bok ticareti yapmak” ile kıyaslamaya varan yorumlarda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • Billgates
    Posted 07 Mayıs 2018 - 23:49 23:49

    Kolay yolu var aslan, tüm paranla BTC alıp silebilirsin. Gayet kolay.

  • Hmt
    Posted 07 Mayıs 2018 - 21:15 21:15

    Ulan dünyayı yediniz hala doymuyorsunuz btc kontrol edilemez çünkü merkezi yok buda sizi çılgına çeviriyor artık dünya ekonomisi birkaç kişinin elinde yönetilmeyecek. Herkes söz sahibi olacak

Leave a comment