Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kenya’da Yolsuzluk İle Mücadelede Blockchain Kullanılacak

Dünya genelinde sahiplik ve aidiyet tartışması, Blockchain’in hayata girmesiyle iyice sorgulanmaya başlarken, Afrika ülkesi Kenya, kıta için cesur sayılabilecek bir adım atarak Blockchain tabanlı bir emlak ve gayrimenkul sistemi kurmak ve yolsuzluklar ile mücadele etmek için düğmeye bastı.

Afrika’nın Teknoloji Devi

Kıta ülkelerine kıyasla teknolojik açıdan ciddi sayılabilecek kaynaklara ve bilgiye sahip olan Kenya, bürokrasideki ciddi problemler dolayısı ile yolsuzluk vb. sorunların önüne geçmek için Blockchain’e geçiş yapmaya hazırlanıyor.

Konu ile ilgili çalışmalar yapması için alanında uzman bir ekibi görevlendiren bakan Joseph Muceru, bu sayede ülkedeki yolsuzluk skandallarının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Blockchain teknolojisi sayesinde verimin ve şeffaflığın artacağını iddia eden ekip lideri Bitangee Ndemo ise, ülkenin Blockchain konusunda attığı adımlardan hayli memnun. Kenya olarak internet trenine binmekte geç kaldıklarının altını çizen Ndemo, Blockchain konusunda erken davranmanın ödülünü alacakları kanaatinde.

Ndemo’nun aynı zamanda CEO’su olduğu şirket; gayrimenkulleri müşterilerin güvenli bir şekilde almasını sağlamak için aracı görev görüyor. Kenya’da çoğu zaman gayrimenkul satışının gerçekleştiğine dair bilgi devlet kanallarınca yeterince güvence altına alınamadığı için; ciddi kargaşalar ve yolsuzluklar yaşanıyor.

Kıtada aynı zamanda Kenya’nın yaşadığı problemleri yaşayan Ethiyopya, Gana ve Papua Yeni Gine gibi ülkelere de bu hizmeti vermek isteyen Ndemo ve ekibi, bu yönde de yaptıkları çalışmalara hız vermiş durumda.

Kenya’nın sahipliği doğrulamak için geçmeyi düşündüğü Blockchain tabanlı sistem şu an Avrupa’nın birçok ülkesinde de test aşamasında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment