Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Hükumeti, Ticareti Daha Modern Hale Getirmek İçin Blockchain Kullanmayı Düşünüyor

Avustralya İçişleri Bakanlığı (DHA) güvenli ve şeffaf uluslararası ticaret ve tedarik zinciri yönetimi sağlayabilmek için blockchain teknolojisi kullanmayı düşünüyor.

Bakanlık ülkedeki uluslararası ticareti modernleştirmeyi ve blockchain, yapay zeka ve nesnelerin interneti (IoT) gibi yeni teknolojiler için hükumet tabanlı bir yasal çerçeve oluşturup ülkenin tedarik zinciri aktiviteleri hakkında gerçek zamanlı bir istihbarat sağlamaya çalışıyor.

ZDNet kaynağının haberine göre, DHA, Perşembe günü komitelerin ortak olarak katıldığı bir duruşma sırasında bu öneriyi sunmuş.

Bakanlıktan bir temsilci konu hakkında şunları dile getirdi:

”Bilgi toplama ve risk değerlendirmesi olanakları ile gelir tahsili işlemleri blockchain gibi yeni teknolojiler sayesinde geliştiriliyor. Blockchain gibi teknolojiler doğruluk oranını, geçerliliği ve istihbarat ve ticari verilerin analizini mümkün kılmakta.”

Bakanlık şuan için blockchain’in kendi modern ticaret planı konusunda uygulanabilirliğini araştırıyor, inceliyor ve anlamaya çalışıyor.

Komiteye yapılan bir öneride bakanlık, önümüzdeki dört sene içerisinde Avustralya’ya yapılacak olan ithalatta hava taşımacılığında %28, deniz taşımacılığında ise %13’lük bir artış ön gördüğünü belirtti.

Blockchain bunlarla ilgili masrafları ve ticari evraklandırmaları azaltmada önemli bir role sahip olmanın yanı sıra kağıt işlemleri ile ilgili hatalar yüzünden meydana gelen gecikmeleri de geciktirebilir.

Buna ek olarak bu modernleştirme çabası, ”arttırılmış güvenlik ve emniyet sağlamanın yanı sıra gümrük kontrol ve izin işlemleri için de daha etkili çözümler sunabilir.”

Belgede son olarak şu açıklamaya yer veriliyor:

”Güvenli ve bir uçtan diğer uca tedarik zinciri oluşturmak Avustralya’nın güvenliği, büyümesi ve refahı için hayati önem taşımaktadır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment