Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bithumb ve Upbit’de Listeleneceği Duyurulan Zilliqa Yükselişe Devam Ediyor

Bir altkoini dünyanın en büyük borsalarında listelemekten daha çok uçuracak başka bir şey yoktur. Pek bilinmeyen Zilliqa altkoini Asya’nın üç büyük kripto para borsasında listelenmesi sayesinde, çok şanslı bir kaç gün geçirmekteydi.

Listelenmelerin sonucu olarak bu kripto para birimi geçtiğimiz hafta içerisinde %75, geçtiğimiz ay içerisinde de %450 artış gösterdi. Güney Kore’nin iki büyük kripto para borsası bu altkoini listeleyeceklerini açıkladıktan sonra ZIL’in günlük kazancı %30’un üzerine çıktı. 8 mayıs tarihinde dünyanın en büyük ikinci borsası OKEx de Zilliqa’yı listeleyeceğini açıkladı ve bu gelişme ZIL altkoinin değerini, tabir-i caizse, ufuk çizgisinin en tepesine çıkardı.


Altkoinin toplam piyasa değeri 1 milyar doları aştı ve koinin değerini Verge ve Lisk gibi bilinen koinleri aşarak listenin üst sıralarına tırmandırdı.

Sadece bir kaç saat önce Güney Kore’nin en büyük borsalarından olan küresel ölçekte dördüncü sıradaki Upbit ve altıncı sıradaki Bithumb da Zilliqa’yı borsalarına ekleyeceğini duyurdu.


Upbit ZIL’in listelenmesine ek olarak bu altkoin’in ticaretini teşvik etmek için, cüzdanlarında bundan 20’den fazla bulunduran kişilere 2 milyon token dağıtacağını da duyurdu. Upbit’in bu hareketi anında etki yarattı ve ZIL dünkü 0.15 dolar seviyesinden, bugün 0.20 dolar seviyelerine fırladı.

Bithumb da bir kaç saat önce yaptığı listeleme anonsu ile Zilliqa’ya katıldı;


Zilliqa, sharding teknolojisi kullanarak, ”yüksek paralellik, atomik işlemler ve kullanıcı tanımlı güvenlik bütçeleri ile tasarlanan akıllı kontrat paradigmaları” sağlıyor. Zilliqa bunun yanı sıra, günümüzün blockchain’lerinin yapabileceklerinin ötesinde işlem oranı gerektiren merkeziyetsiz uygulamaları destekleyebilmesi ve   binlerce işlemi saniyeler içinde gerçekleştirebilmesi ile de övünüyor.

ZIL, 7.2 milyarının aktif olarak sirkülasyonda olduğu toplam 12.6 milyarlık toplam hacme sahip. Basın saatine göre toplam piyasa değeri 1.4 milyar dolar seviyelerinde ve bu hacmin çoğunluğu geçtiğimiz haftalarda Binance tarafından sağlandı. Bytecoin de tıpkı bugünlerde Zilliqa’nın yaşadığı gibi inanılmaz bir artış göstermişti. Bu altkoinin de bir atımlık barut mu yoksa kalıcı bir piyasa birimi mi olacağını zaman gösterecek. Şu an için durum zaten kalabalık olan kripto dünyasına başka bir süslü blockchain projesinin daha dahil olduğunu göstermekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment