Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kongre Üyesi Emmer: Kripto Para Sektörünü Durduramayacaklar

ABD’li Kongre Üyesi Tom Emmer, hükümetin kripto para sektörünü kontrol altına almaya çalıştığını düşünüyor.

CoinDesk’e konuşan Tom Emmer, “Hükümet 2 trilyon dolarlık bir pazar haline gelen ve büyümeye devam eden bu kripto sektörünü bir anda potansiyel bir gelir kaynağı olarak gördü ve inanın, bununla ilgilenmeyi bırakmayacaklar.” dedi.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesine üye olan Emmer, Kongre’de “bundan 1 ay öncesine kadar bitcoin hakkında konuşamayan birçok kişinin şimdi hem bitcoin hem diğer kripto paralar hakkında konuşmaya başladığını” söyledi.

ABD Kongresi, trilyon dolarlık altyapı tasarısını, kripto paralar ile ilgili barındırdığı tartışmalı hükümler ile birlikte onaylama kararı almıştı. Bu hükümlerin altyapı tasarısının bütçesine 28 milyar dolarlık katkı sağlaması bekleniyor.

Kripto paraları “durduramayacaklar”

Piyasanın 2 trilyon dolarlık değerinin yanı sıra, ABD’de 55 milyondan fazla vatandaşın kripto para piyasasına giriş yaptığını söyleyen Emmer, kripto para sektörünün “ortadan kalkmayacağını” vurguladı.

Fed Başkanı dahil olmak üzere birçok yetkilinin kripto paralara yönelik “karmaşık sinyaller” verdiğini belirten Kongre Üyesi, hükümetin kripto para sektörünü kontrol altına almaya çalıştığını ve bunun Amerikalı girişimcileri olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Hükümetin, büyümeye devam eden kripto pazarını “durduramayacağını” düşünen Emmer, kripto para topluluğuna şu çağrıda bulundu:

“Kripto topluluğunun günümüzde daha önce hiç olmadığı kadar çok omuz omuza vermesi gerekiyor. İnsanlar sizden faydalanmaya çalışacaklar ve sizin, bu konular hakkında oy kullanacak kişilerin, uygun tepkileri verebilecek kadar bilgi sahibi olduğundan emin olmanız lazım.”


Görsel: Tom Emmer (görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!