Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kore Merkez Bankası: Kendi Dijital Paramızı Çıkarmamıza Gerek Yok

Kore Merkez Bankası yetkililerinden Hong Kyung-sik, merkez bankası destekli dijital paralar hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Hong’a göre özellikle gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının kendi dijital paralarını çıkarmalarına gerek yok.

Dijital Para Fikri

Kore Merkez Bankası’nın Finansal Ödemeler Müdürü Hong Kyung-sik, birkaç gün önce Seul’da düzenlenen bir etkinlikte dijital paralar hakkında konuştu.

Hong etkinlik sırasında yaptığı açıklamalarda Güney Kore gibi gelişmiş ülkelerin kendi dijital paralarını çıkarmaya ihtiyaç duymadıklarını vurguladı ve şu yorumu yaptı:

Bizim Kore’de zaten gelişmiş bir ödeme altyapımız var. Bu sistemin açıklık düzeyinin de Dünya standartlarına göre yüksek olduğunu söyleyebilirim.

Hong’un açıklamalarına göre bu gibi ülkelerde insanlar zaten kredi kartlarını kullanarak hızlıca işlem yapabiliyorlar. Hong’a göre bu gibi ülkelerin kendi dijital paralarını çıkarma ihtimalleri şimdilik düşük görünüyor.

Hong merkez bankası destekli bir dijital para projesinin gelişmekte olan ülkeler için faydalı olabileceğini de belirtti. Kendisinin açıklamalarına göre özellikle Çin gibi ülkeler, bu tarz bir dijital para projesi sayesinde kendi altyapılarını ciddi anlamda geliştirebilirler.

Buna benzer yorumlar geçtiğimiz gün teknoloji devi IBM’den gelmişti. IBM araştırmacıları da dijital paraların gelişmekte olan ülkeler için çok faydalı olmayacaklarını düşünüyor, bu tarz projelerin başlıca gelişmekte olan ekonomileri harekete geçireceğini söylüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment