Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin Devlerinden Yeni Blockchain Projesi

Güney Kore‘nin dev şirketleri Blockchain tabanlı yeni bir sistem geliştirmek için bir araya geldiler.

Korea Times gibi yerel kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre ülkedeki KEB Hana Bank, Woori Bank, KOSCOM, SK Telecom, KT, LG UPlus ve Samsung Electronics gibi dev şirketler yeni bir konsorsiyum oluşturdular. Bu konsorsiyumun oluşma sebebi ise Blockchain tabanlı özel bir sistem geliştirmek.

Yeni Kimlik Sistemi

Bu dev şirketler Blockchain tabanlı yeni bir kimlik doğrulama sistemi geliştirmeye çalışıyorlar. Diğer pek çok sistemin aksine bu sistemde herhangi bir aracıya ihtiyaç duyulmayacak ve hem bireyler hem örgütler kendi kimliklerini kendi başlarına kontrol edebilecekler.

Bu sistemi kullanan kişiler kendi kişisel bilgilerini, kendi banka hesap bilgilerini bu sisteme aktarabilecek ve çeşitli ortamlarda rahatlıkla kullanabilecekler. Bu konsorsiyuma üye olan finans şirketleri; sistem için gerekli olan sertifikaları, telekomünikasyon şirketleri; mobil hizmetleri, Samsung ise saklanan verinin yönetim aşamasını halledecek. Şu ana dek yayınlanan açıklamalara göre Samsung, verileri Samsung Knox aracılığıyla yönetecek.

Yerel kaynaklara göre bu şirketler söz konusu sistemi 2020’de hazır hale getirmeyi, 2020 yılı içerisinde de konsorsiyuma yeni ortaklar kazandırmayı hedefliyorlar. Muhtemel ortaklar arasında yine dev şirketleri, üniversiteleri, hastaneleri, eğlence merkezlerini vs. görebiliriz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment