Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Koreli Kripto Borsasının 214 Milyon Dolarına Bloke Kondu

Güney Kore polisi, suç işleme amacıyla kullanıldığı gerekçesiyle salı günü bir kripto para borsasına operasyon düzenledi. Borsanın hesabındaki 214 milyon dolar paraya bloke kondu.

Gyeonggi polisi, bugün borsanın Seul’un güneyindeki merkez ofisi dahil olmak üzere 22 noktada operasyon düzenlendiğini açıkladı. 

Operasyonlar, süregelen soruşturma kapsamında delil toplamak adına düzenlendi.

Yatırımcıları kandırdığı düşünülüyor

Koreli yetkililerin, soyadı Lee olan bir kripto para borsası CEO’suna dair şubat ayından beri soruşturma yürüttükleri aktarılıyor.

Yonhap haberine göre Lee, ağustostan beri yüksek oranlarda kazanç vadettiği 40.000 yatırımcıdan toplamda 1.7 trilyon won (150 milyon dolardan fazla) değerinde para aldı.

Bu paranın “üyelik ücreti” adı altında alındığı ve kişi başı üyelik ücretinin en az 6 milyon won olduğu belirtildi.

Borsanın hesabına bloke kondu

Yatırımcıların bir kısmı, kendilerine vadedildiği gibi yüksek oranlarda getiri sağladılar. Bunlara ödeme yapmak için diğer yatırımcıların paralarının kullanıldığı düşünülüyor.

İddialara göre insanlar paralarını üçe katlayacaklarını düşünerek yatırım yapıyor, sisteme dahil ettikleri her bir yeni üye üstünden komisyon alıyorlardı. Borsada kurulan yapının bu haliyle saadet zincirini andırdığı aktarıldı.

Mahkeme, transfer işlemlerini önlemek için borsanın hesabına bloke konulmasına karar verdi. Hesapta yaklaşık 240 milyar won bulunduğu belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!