Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maker Foundation MakerDAO’ya 480 Milyon Dolarlık MKR Gönderdi

Maker Foundation, MakerDAO’ya yaklaşık 480 milyon dolar değerinde MKR token gönderdi. Tokenlara ne olacağı konusunda tüm yetki topluluk üyelerinde olacak.

Maker’ın paylaştığı blog gönderisine göre MakerDAO, Maker vakfı tarafından gönderilen MKR tokenlarını merkeziyetsizlik yolunda önemli bir adım olarak görüyor. Protokolün merkeziyetsiz olmasını ve büyümesini hedefleyen vakıf, gönderdiği tokenlarla Maker’a son teknik katkısını yapmış oldu.

Maker Foundation, en geç 31 Aralık 2021’de MakerDAO’ya tüm yetkilerini devrederek faaliyetlerine son verecek. MakerDAO, bu gelişmenin ardından topluluk güncellemelerinin daha fazla önem kazanacağını ifade ediyor. 

makerdao-mkr-token
Maker Foundation’ın MakerDAO’ya gönderdiği 84.000 MKR’a ait görüntü

Amaç tamamen merkeziyetsiz olmak

Nisan 2020’de yapılan açıklamada, Maker’ın uzun vadede güvenliği ve sürdürülebilirliği sağlayabilmesi için tek yol olarak MakerDAO üyelerinin platformda tam yetkiye sahip olması gösterilmişti.

Bunun yanı sıra, platformun kendi stablecoini DAI’nin herkes tarafından kontrol edilebilen ve kullanılabilen, istikrarlı, tarafsız bir para birimi olma yolunda devam etmesi için tam merkeziyetsizliğin gerektiğine vurgu yapıldı. Bunun için de tüm merkezi noktaların platformdan çıkarılması amaçlanıyor.

Ethereum tabanlı DeFi lending platformu Maker, 12 milyar dolarlık TVL değeriyle birinci sırada yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!