Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’de Bitcoin Ticareti Rekor Seviyelere Çıktı

Locabitcoins verilerine göre Güney Kore‘deki vatandaşlar geçtiğimiz günlerde çok daha yoğun şekilde kripto para ticareti yapmaya başladılar.

Coin Dance tarafından yapılan araştırmaya göre Güney Kore’de Localbitcoins aracılığıyla yapılan kripto para işlemlerinin ticaret hacmi rekor seviyelere ulaştı. Geçtiğimiz son iki hafta içerisinde epey yoğun şekilde kripto para ticareti yapan Güney Koreli vatandaşlar geçtiğimiz hafta toplamda 185 bin dolarlık ticaret hacmine ulaştılar.

2012 yılında Finlandiya’da kurulan Localbitcoins, günümüzde pek çok ülkede eşten eşte (P2P) kripto para ticareti yapma imkanı sunuyor. Vatandaşlar kendi ülkelerindeki itibari parayı kullanarak Bitcoin satın alabiliyor, daha sonra bunu P2P şeklinde kullanabiliyorlar.

Bazı ülkelerdeki kripto para sektörünün durumunu incelemek için zaman zaman Localbitcoins verilerinden faydalanabiliyor. Çünkü bu platformdaki veriler, o ülkedeki vatandaşların kripto paralara ne kadar fazla ilgi duyduklarını gösterebiliyor. Mesela bu platforma baktığımızda özellikle Venezuela ve Kolombiya gibi Latin Amerika ülkelerinin kripto paralarla yakından ilgilendiklerini görebiliyoruz.

Son iki hafta içerisinde Güney Kore’deki vatandaşlar da kripto para piyasasını yakından takip etmişe benziyorlar. Coinhills tarafından yapılan araştırmalara göre Bitcoin alıp satmak için kullanılan en popüler pariteler arasında Güney Kore Wonu yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment