Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Facebook’un Kripto Para Birimi Demografik Sıkıntılar Yaşayacak!

28 Mayıs tarihinde Diar tarafından yayınlanan bir araştırmanın sonucuna göre, Facebook‘un ödeme odaklı kripto para birimi Globalcoin nüfusla ilgili sıkıntılar yüzünden beklediği kabulü göremeyebilir. Facebook’un aylardır konuşulan kripto para birimi Diar’ın araştırmasına göre 2020 yılının başlarında piyasaya sürülecek.

Facebook hakkında gelen haberlere göre söz konusu kripto para birimi finansal engelleri ortadan kaldırmak ve tüketici masraflarını azaltmak için bankacılık ağlarını bypas edecek. Diar ilgili araştırmada bütün bu planlara rağmen Globalcoin’in nüfus ile ilgili sıkıntılar yaşayacağını vurguladı ve bunun temel nedeninin sosyal medya devinin müşteri tabanının yaşlarından kaynaklandığını ifade etti.

Diar’ın aktardığı bilgilere göre yaşlanmakta olan kullanıcı tabanı arasında kripto para birimlerini bilecek ve bunları kullanacak kadar ‘farkındalık’ mevcut değil. Buna rağmen genç olan kullanıcı tabanı ise bunu kullanabilecek farkındalığa sahip olsa da, Globalcoin’i ciddi hacimler yaratacak kadar alıp satmaya yetecek paraya ve varlığa sahip değil.

Bütün bunlara ek olarak Globalcoin’in küresel kabulü oluşturmak ve tüketiciler ile satıcılar arasında bağ kurmak için birçok geleneksel finans kurumu ile ortaklık imzalamasının gerekliliğine de vurgu yapılmakta. Diar’a göre Facebook büyük ihtimale finansal alt yapısı eksik veya yeterli olmayan ülkelere odaklanacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment