Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kore’nin En Eski Bankası Blockchain Tabanlı Güvenlik Sistemi Kuruyor

Güney Kore’nin bilinen en eski bankası olan Shinhan Bank, blockchain tabanlı bir güvenlik çözümü üretmek için iki başka şirket ile ortaklık imzaladı. 14 Ağustos tarihinde yayınlanan bir bildiriye göre Shinhan Bank bir finansal teknoloji startup platformu olan Ground X ve blockchain geliştiricisi Hexlant ile mutabakat sağladı ve üçü birlikte blockchain tabanlı bir güvenlik sistemi kuracak.

Yayınlanan habere göre ortaklığın amacı bankacılık hizmetleri için kullanılabilecek bir Özel Anahtar Yönetim Sistemi kurmak. Ground X aslında çok yabancı bir firma değil. Birçok kripto para yatırımcısı Ground X’in adını Güney Kore’li mesajlaşma devi Kakao ile duydu. Söz konusu firma istenen platform için blockchain alt yapısını sunacak.  Kakao’nun blockchain kolu olan Ground X, bu projenin yanı sıra başka projelerde de sık sık adından söz ettirmekte. Hexlant ise platformun şifresinin çözülmesini engelleyecek kapasitede bir program ile ortaklığa dahil oldu.

Yeni sistemin ilk testlerinin Ekim ayı gibi gerçekleşmesi bekleniyor. Shinhan Bank yetkililerinden birisi konu hakkında yaptığı açıklamada Blockchain teknolojisinin sahip olduğu avantajlar ile finansal sektörün ilgisini üstüne çekmeyi başardığını vurguladı ve bu avantajları sadece kendilerinin değil birçok rakiplerinin de kullanmak istediğini dile getirdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment