Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Koronavirüs Hastası XRP Yatırımcısını Dolandırdılar!

Bir kripto para yatırımcısı daha phishing veya oltalama olarak bilinen dolandırıcılık yöntemine kurban gitti. Bu seferki yatırımcının Koronavirüs hastası olması ise olayın kısa sürede birçok sosyal medya platformuna yayılmasına yol açtı.

Kimliğini açıklamayan bir kadın, açtığı Reddit gönderisinde 14.000 XRP’sini dolandırıcılara kaptırdığını açıkladı. Mağdur kadının daha önce çokça uyarılan bir yönteme kandığını belirten üyelere cevabı ise Koronavirüs oldu. Koronavirüs yüzünden çok yüksek ateşe sahip olduğunu belirten kadın, bayılmış bile olabileceğini vurguladı.

Sahte Ledger Eklentisine Kandı

Kurban, Google Chrome’un internet mağazasından Ledger Live isimli bir eklenti indirdiğini belirtti. Aşırı ateş ile mücadele ettiğini belirten Reddit üyesi, saniyeler içerisinde bütün bilgilerini girip Ledger eklentisine girmeye çalıştığını belirtse de, 8 dakika gibi kısa sürede hem kendisinin hem de kocasının bütün varlığını kaybettiğini itiraf etti.

Virüs ve şok yüzünden durumun nasıl olduğundan emin olamadığını belirten mağdur kadın, Ripple, FBI ve yerel kolluk kuvvetleri ile de iletişime geçtiğini vurguladı. Ripple’ın bu duruma nasıl tepki vereceği ise merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment