Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken CEO’su: Bitcoin’in Sonsuza Kadar Yolu Var

Kraken CEO’su Jesse Powell, Bloomberg Technology’ye verdiği röportajda Bitcoin fiyatı hakkında konuştu. Powell, 58.000 doların üstüne çıkarak rekor kırmış Bitcoin hakkında “sonsuza kadar yolu var” yorumunu yaptı.

Bitcoin fiyatı, bu yıl dolar karşısında 58.367 dolara kadar çıkıp rekor kırdı. Jesse Powell, Bitcoin’in global para birimi olma ihtimalini dile getirerek, günümüzdekinden çok daha değerli hale gelebileceğini söyledi.

“Güvenli liman aranıyor”

Bir değer saklama aracı olarak gösterilen Bitcoin, “dijital altın” olarak altın ile kıyaslanıyor. Altının pazar payının Bitcoin’e kayabileceğini öngören isimler, fiyatın önümüzdeki on sene içerisinde 1 milyon dolara kadar çıkmasını mümkün buluyor.

Bu isimlerden biri olan Powell, bu sürenin ABD’nin ne kadar dolar basacağına göre değişiklik gösterebileceğini söyledi. İnsanların şimdiden güvenli liman arayışına girdiğini belirten Powell, BTC’nin altından daha iyi olduğunu ve gitgide daha fazla kişinin enflasyondan korunmak için Bitcoin’e yöneleceğini söyledi.

“Sonsuza kadar yolu var”

Powell’e göre Bitcoin, uzun vadede yalnızca altın ile değil para birimleri ile de kıyaslanabilir. “Bitcoin destekçileri, onun dünyanın ortak para birimi olacağına inanır.” diyen isim, USD’nin güç kaybetmeye başladığını de vurgulayarak BTC/USD paritesinin “sonsuza kadar yolunun olduğunu” söyledi:

“Eğer Bitcoin fiyatını, dolarla ölçeceksek o zaman fiyatın sonsuza kadar yolu vardır. İnsanlar zamanla dolarla değil Bitcoin ile değer ölçmeye başlayacaklar. … Bitcoin’in değeri de dolar ile ölçülmeyecek. … Bitcoin’e inanan insanlar, onun dünyanın ortak parası haline geleceğine inanıyor. … Doların, euronun hepsinin toplam piyasa değeri ne kadarsa, Bitcoin’in ederi o kadar olabilir.”

Kraken’ın halka açılma ihtimalini değerlendiren Powell, bunun 2021’de olmasa da önümüzdeki yıl içerisinde gerçekleşebileceğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!