Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken CEO’su: Coinbase’in Laflarıyla İcraatları Çelişiyor

Kraken CEO’su Jesse Powell, sektörün en büyük borsalarından biri olan Coinbase‘in son zamanlarda yaşadığı gelişmeler hakkında konuştu.

Kripto para sektörünün en büyük şirketlerinden biri olarak gösterilen Coinbase bundan bir süre önce piyasanın en büyük üçüncü koini olan XRP’yi desteklemeye başladı ve Neutrino adlı bir Blockchain analiz şirketini satın aldı.

Coinbase XRP’yi desteklemeye başladıktan kısa süre sonra bazı Coinbase çalışanlarının içeriden XRP ticareti yaptığına dair bazı iddialar ortaya çıktı. Coinbase’in bunun yanı sıra kişisel veri takibi yapan Neutrino adlı şirketi satın alması, kripto para topluluğunu harekete geçirdi.

Coinbase’in yaşadığı bu gelişmeler kripto para topluluğundaki bazı kesimler tarafından pek olumlu karşılanmadı ve zamanla sosyal medyada DeleteCoinbase adlı bir hareket başlatıldı. Bu harekete katılan kullanıcılar Coinbase hesaplarını silerek bir daha bu borsayı kullanmayacaklarını belirttiler.

Coinbase gibi sektörün önde gelen borsalarından Kraken’ın CEO’luğunu üstlenen Jesse Powell, Coinbase’in yaşadığı bu gelişmeler hakkında bazı yorumlar yaptı.

Powell, Coinbase’in son zamanlarda attığı adımlarla şirketin “misyonu” olarak gösterilen ideallerin birbirleriyle çeliştiğini düşünüyor. Powell’e göre Coinbase’in özellikle kendi kullanıcılarıyla iletişim kurarken yaşadığı zorluklar, insanların şirkete karşı daha farklı bir tavır sergilemelerine yol açıyor.

Kısa bir süre önce katıldığı bir podcastte konuşan Powell, Coinbase durumu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Brian Armstrong bundan bir süre önce ‘şirket olarak hedefledikleri şeyin evrensel, açık bir finans sistemi oluşturmak’ olduğunu söylemişti ama şirketin bu sözleri, icraatlarıyla çelişiyor.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment