Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken CEO’su: Ether Neden 700 Dolara Düştü?

Güncelleme: The Block haberine göre Kraken, Powell’in açıklamalarına rağmen kullanıcılara %5’ten başlayıp %50’ye kadar varan oranlarda iade yapmaya başladı.


Kraken CEO’su Jesse Powell, 22 Şubat’ta 700 dolara kadar düşen ether fiyatı hakkında açıklama yaptı. Powell, konuyla ilgili araştırmaların sürdüğünü ancak yaşanan durumun teknik bir aksamadan kaynaklı olmadığını söyledi.

Jesse Powell, Bloomberg’de Kraken borsasında 700 dolara kadar gerileyen ether hakkında açıklamalarda bulundu. Kraken CEO’su, görülen düşüşün büyük olasılıkla aşırı satıştan kaynaklandığını ifade etti. Ether’de görülen büyük düşüş, henüz teknik problemle ilişkilendirilmiyor.

Düşüşün olası sebeplerini sıraladı

Aşırı satışın yanında ether fiyatını aniden düşüren etkenler arasında marj ticareti ve stop-loss emirleri olabileceğini belirten Powell, şunları söyledi:

“Borsada gerçekleşen emirler neticesinde kayıplar artmış olabilir. Belki de bir balina, tüm birikimini dumplamıştır.”

Araştırmalar sürüyor

Kraken’da yapılan araştırmalar sonucunda yaşanan düşüşün teknik bir problem olduğunu gösteren herhangi bir kanıt bulunamadı. Jesse Powell, “Yapılan trade işlemlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştiğini gördük.” dedi. O gün içinde yapılan trade işlemlerinin geri alınması olasılığının ise düşük olduğunu vurguladı. Fakat ether düşüşü sırasında ciddi kayıp veren ve etkilenenler için tazminat verilebileceği konuşuluyor.

Neler yaşandı?

Ether; Bitcoin fiyatı 10 bin dolarlık düşüş yaşarken ve diğer kripto paralar kırmızı renge bürünürken 2 bin dolarlık seviyesinden 1.500 dolara kadar geriledi. Fakat ether, Kraken’da %50’den fazla düşüş kaydetti ve 700 dolara kadar geriledi.

ethereum-kraken
22 Şubat’ta 700 dolara düşen ETH grafiği. Kaynak

Bir Kraken yetkilisi, düşüşün ardından Coindesk’e, “Borsa satış emirlerinde bir artış gördük.” yorumunu yaptı ve problem yaşayan kullanıcılarla iletişime geçtiklerini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!