Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken Gecikmeli de Olsa Yeniden Hizmete Açıldı

11 Ocak günü, müşterilerine sistemin iyileştirilmesi için 2 saatliğine bir bakıma gireceklerini açıklayan ancak daha sonra bir süre daha hizmet veremeyen ünlü kripto para borsası Kraken, sonunda yeniden döndü. Başta iki saat olarak planlanan bakım çalışması neredeyse 48 saat sürerken, bu durum Kraken kullanıcılarının haliyle tepkisini çekti.

Site bakıma girmeden önce de işlemlerde yavaşlık, donma ve alım satım zorlukları gibi sorunlardan şikayet eden kullanıcılar, sistemin 2 gün kapalı kalmasına çok ciddi tepki gösterdi. Başta iki saat olarak açıklanan ancak daha sonra iki gün kadar süren bu geçici hizmet dışı durum esnasında siteden sadece dönem dönem özür mesajları yayınlandı.

Kraken, aynı zamanda 12 Ocak günü bünyesinde çalışan mühendislerin dinlenmesi için onları eve gönderdiğini şu sözlerle açıklamıştı:

”Şu anda kapalıyız ancak acele ile borsayı yeniden açmak yerine mühendislerimizin biraz dinlenmesini tercih ettik. Bu sayede yarın döndüklerinde daha dinç bir kafayla, daha iyi bir iş çıkarabilecekler. Maalesef bu; açılışımızın birkaç saat daha gecikeceğini gösteriyor. Anlayışınız için teşekkür ederiz.”

Site, yeniden kullanıma girmesinin ardından ay sonuna kadar kaldıraç sistemi ile yapılan ticaretler dışında tüm işlemlerden komisyon almayacağını, sosyal medya hesaplarından duyurdu. Yeniden kullanıma girdikten sonra şu ana kadar kullanıcılar herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını belirtirken, sadece dönem dönem alış ya da satış emri giremediklerini belirttiler.

Sadece Kraken değil, artmış kullanıcı talebi ve işlem çokluğu sebebiyle birçok borsa dönem dönem kapanmak zorunda kaldı. Ayrıca Bittrex gibi borsalar minimum yatırım tutarı belirlerken, Türkiye’de oldukça popüler olan Binance da alt yapısını iyileştirene dek üye alımına sınır  getirdi. Örneğin Mayıs ayında Coinbase de performans yetersizliğini göstererek bir süre bakıma girme kararı almıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment