Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken, Hindistan Operasyonlarını Genişletmek İstiyor

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Kraken, Hindistan’da yaşanan son gelişmeler sonrasında, ülkedeki operasyonlarını genişletmek için düğmeye bastı.

Bilindiği gibi Hindistan’da yüksek mahkeme, Hindistan Merkez Bankası’nın koyduğu kripto para trading yasağını kaldırmış ve bu gelişme, ülkede büyük bir sevince yol açmıştı.

Bu konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan şirketin global iş geliştirme direktörü Sunny Ray,

”Bu, Hindistan için gerçekten önemli bir karar oldu. Satoshi’nin Bitcoin’i yaratma sebeplerinden birisi de merkez bankalarının efektifliğini yitirmesiydi. Kripto para topluluğunun, dünyanın en büyük nüfusa sahip ikinci ülkesinin merkez bankasının aldığı karara karşı savaşması ve bunda başarılı olması, çok büyük bir haber.” dedi.

Borsa, ülkede şu anda hali hazırda spot, türev ve vadeli işlemler hizmeti sunuyordu ancak RBI’ın yasağı sebebiyle işler istediği gibi gitmiyordu.

Şimdi bu yasağın kalkması ile birlikte, Kraken’in de Hint vatandaşlarına sunduğu hizmetin kapsamını arttırması bekleniyor.

Yapılan açıklamada,

”Kraken, kalkan yasakla birlikte hizmetlerini daha da iyi bir şekilde sunmak için çok istekli. Bu konuda gelecekte açıklamalar yapacağız.” ifadelerine yer verildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment